Τι κοινό έχει ο Πρωθυπουργός του Κοσσόβου με τη δική μας Αθηνά Κυριακίδου;

Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας την είδηση που ακολουθεί, αμφότεροι μοιράζονται την αγάπη τους για το καλό γούστο, την ωραία και περιποιημένη εμφάνιση και φυσικά όλα αυτά με τη βοήθεια κρατικού χρήματος.

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι θυμόμαστε την πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου να δηλώνει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ότι τα χρήματα που λαμβάνει από το κράτος δεν επαρκούν γιατί μεταξύ των άλλων υποχρεώσεων που καλείται να καλύψει έχει και τα έξοδα κομμωτηρίου, αφού οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι τόσες, που την αναγκάζουν να είναι συνεχώς περιποιημένη και κοκέτα.

Παρόμοια τακτική με την κυρία Κυριακίδου, ακολούθησε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός του Κοσσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος διπλασίασε το μισθό του από τα 1,500 στα 3000 ευρώ (πάλι λιγότερα από τους Κύπριους βουλευτές), γιατί όπως δήλωσε ως ο ανώτατος άρχων της χώρας, οφείλει να έχει μια καλή και περιποιημένη εμφάνιση.

«Πρέπει να ανταποκρίνομαι στο ύψος των ευθυνών μου. Είμαι υποχρεωμένος να έχω μια γραβάτα, δεν μπορώ να βγαίνω έξω όπως να' ναι, πρέπει να έχω ένα πουκάμισο να φορέσω», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη, δικαιολογώντας την απόφασή του.   

Ο Χαραντινάι, που παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο την έκθεση με τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών του ως επικεφαλής της κυβέρνησης, μεταξύ των πρώτων αποφάσεων που έλαβε ήταν να αυξήσει τον μισθό του από τα 1.500 στα 3.000 ευρώ τον μήνα.

Αντιδρώντας σε αυτό το μέτρο, ακτιβιστές της ΜΚΟ ‘Beyond the wall’ απηύθυναν κάλεσμα να συγκεντρωθούν γραβάτες οι οποίες θα προορίζονταν για τον πρωθυπουργό. «Ο Ραμούς Χαραντινάι είναι ο πρωθυπουργός φτωχών ανθρώπων που κερδίζουν 200 ευρώ τον μήνα» δήλωσε ο Κουστρίμ Μεχμετί ένας από τους υπεύθυνους της ΜΚΟ. «Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εκπροσωπεί ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι δεν έχουν γραβάτα, αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι είναι φτωχοί» σημείωσε ο ίδιος.   

Την πρωτοβουλία, στόχος της οποίας ήταν να χλευάσουν την «ανάγκη του Χαραντινάι να έχει μια καλή εμφάνιση», στήριξαν πολλοί πολίτες που δώρισαν τις γραβάτες τους. Μεταξύ αυτών, ο Χαλίλ Χάνι, ένας συνταξιούχος ηλικίας 67 ετών, μόλις κρέμασε τη γραβάτα του, είπε πως τα εισοδήματά του ανέρχονται σε 75 ευρώ τον μήνα και διευκρίνισε ότι θα χρειαζόταν 3,5 χρόνια για να συγκεντρώσει τον μηνιαίο μισθό του πρωθυπουργού. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ