Συνεχίζεται η «ανάπτυξη» στη Λεμεσό…

Τέλος εποχής για την ιστορική έπαυλη Λανίτη, που από το 1950 αποτελούσε σήμα κατατεθέν για το παραλιακό μέτωπο της πόλης και αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της.

 


Article featured image
Article featured image

Μια νέα τριλογία πύργων, ύψους 37 ορόφων, αναμένεται να κοσμήσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λεμεσού σύντομα. Η νέα αυτή θεόρατη τριλογία, θα πάρει τη θέση της πολύ χαρακτηριστικής έπαυλης Λανίτη η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» θα κατεδαφιστεί εντός των επόμενων ημερών, ενώ ήδη ο τεράστιος κήπος της έπαυλης έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.

 

Για το ζήτημα της οικοδομικής  αναδιαμόρφωσης και ανάπτυξης της Λεμεσού, είχαμε συζητήσει και γράψει σχετικά στο άρθρο που μπορείς να διαβάσεις εδώ…>>> https://goo.gl/Athaqd



 

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και πλέον η έπαυλη δεν είναι ορατή από την πλευρά του παραλιακού, καθώς καλύφθηκε από τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες.

Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε μετά την απόφαση των απογόνων του μεγάλου ευεργέτη να υλοποιήσουν μια μεγάλη ανάπτυξη στο τεμάχιο. Ο Δήμος Λεμεσού διαβίβασε στους ιδιοκτήτες της την επιθυμία όπως η έπαυλη διατηρηθεί, καθώς αποτελεί αναπόσπαστό μέρος της ταυτότητας της πόλης.

Οι παρακλήσεις ωστόσο δεν εισακουστήκαν, παρά το γεγονός ότι η θέση της έπαυλης δεν επηρεάζει την κατασκευή των δυο μπροστινών πύργων. Το επιβλητικό αρχοντικό, που κτίστηκε τη δεκαετία του 1950, αποτέλεσε επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της πόλης για δεκαετίες.

Το έργο του Ομίλου Λανίτης, Trilogy Limassol Seafront, που θα την αντικαταστήσει, περιλαμβάνει τρεις πύργους ύψους μέχρι 37 ορόφων, με 297 διαμερίσματα, 10.000 τ.μ. γραφεία, 1.800 τ.μ. καταστήματα.

 



Η έναρξη του έργου, ύψους 150 εκατομμύριων ευρώ, προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιανουάριο, αφού πρώτα προηγηθεί η εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας, η οποία κόλλησε στη διαφορά που έχει προκύψει για τη μεταφορά συντελεστών δόμησης από διατηρητέες οικοδομές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ