Μετά το «λάθος» το Playboy επιστρέφει στα γυμνά εξώφυλλα

Και πώς θα ήταν δυνατόν, ένα από τα πρώτα περιοδικά που καθιέρωσε το γυναικείο γυμνό σε όλο τον κόσμο, με ιστορικά εξώφυλλα που άφησαν εποχή, να αλλάξει ρότα και να φορέσει ρούχα. Η απόφαση – κόλαφος για την ιστορία του περιοδικού ανακοινώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με τη δικαιολογία ότι πλέον οι σούπερ σέξι γυμνές έντυπες φωτογραφίες ήταν παρωχημένες, κυρίως λόγω της πληθώρας πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.


Article featured image
Article featured image

Η στροφή όμως στο αισθησιακό και στο πιο ποιοτικό αναγνωστικό κοινό, φαίνεται πως δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς το πασίγνωστο περιοδικό πάτωσε σε επίπεδο πωλήσεων και άρα σε επίπεδο εσόδων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ηγεσία του περιοδικού, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες της, επαναφέροντας στα εξώφυλλα του τις σούπερ, σέξι γυμνές φωτογραφίσεις.

Με τίτλο «Το Γυμνό είναι Φυσιολογικό» το περιοδικό θα φιλοξενεί και πάλι, από την επόμενη έκδοση του Μαρτίου/Απριλίου γυμνές φωτογραφίες.

 



 

Την ανακοίνωση έκανε χθες Δευτέρα ο Κούπερ Χέφνερ, γιός του ιδρυτή Χιού Χέφνερ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος δημιουργικό στο έντυπο.

«Θα ήμουν ο πρώτος που θα παραδεχόταν ότι ο τρόπος με τον οποίο το περιοδικό παρουσίαζε το γυμνό ήταν ξεπερασμένος, αλλά το γυμνό δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα γιατί η γύμνια δεν είναι πρόβλημα. Σήμερα παίρνουμε πίσω την ταυτότητά μας και διεκδικούμε και πάλι αυτό που είμαστε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κούπερ.

Το εξώφυλλο του Μαρτίου είναι ήδη έτοιμο, με την playmate Ελίζαμπεθ Έλαμ, ως Miss March 2017, να φαίνεται ότι δηλώνει: «Το γυμνό είναι φυσιολογικό».

Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση του Χέφνερ προκάλεσε αντιδράσεις στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, στον αντίποδα όμως έφερε ενθουσιασμό στον αντρικό πληθυσμό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ