Μασκαρευόμαστε μελισσοκόμοι και πάμε στη Βάβλα

Αυτό το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, μασκαρευόμαστε μελισσοκόμοι και πιάνουμε δουλειά.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για μια βιωματική εκδρομή στη Βάβλα, με τίτλο «Γίνε μελισσοκόμος για μια μέρα».

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 10.00 από τις εγκαταστάσεις της Ecophysis και θα ολοκληρωθούν στη 13.00.

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

• Επίσκεψη σε μελισσοκομείο μαζί με έμπειρο μελισσοκόμο. Θα φορέσει ο καθένας την ολόσωμη προστατευτική στολή μελισσοκομίας και θα ανοίξουμε κυψέλες, θα μάθουμε για την ζωή των μελισσών και θα δείτε από κοντά πώς οργανώνονται και ζουν τα κοινωνικά αυτά έντομα.

• Ξενάγηση στο εμφιαλωτήριο μελιού. Στο εργαστήριο θα γίνει ξενάγηση για όλη την διαδικασία εξαγωγής και εμφυάλωσης του μελιού και θα γευτούμε τις διάφορες ποιότητες μελιού που έχουμε και θα μάθουμε γιατί είναι καλό να τρώμε μέλι.

• Πικ νικ και γευσιγνωσία φρέσκων τοπικών προϊόντων σε μπουφέ στον χώρο μας. Το χορταστικό πικνικ θα περιλαμβάνει φρέσκα αυγά, χαλούμι, αναρή, ελαιόλαδο, χωριάτικο ψωμί, μαύρες και τσακιστές ελιές, λαχανικά και φρούτα εποχής, μέλι "ΒΑΒΛΑ", κυπριακό καφέ, τσάι βοτάνων και φρέσκο χυμό.

Κατά την διάρκεια του πικνικ τα παιδιά θα παίξουν διαδραστικά υπαίθρια παιχνίδια και θα υπάρξει διήγηση παραμυθιού, όλα με θέμα τις μέλισσες, με εκπαιδευτικό ειδικευμένο σε θέματα περιβάλλοντος.

Στο χώρο θα διατίθενται προς πώληση τα προϊόντα τα οποία παράγουμε.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/ενήλικα, 12 ευρώ/παιδί μέχρι 12 ετών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βγάζουμε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης τις οποίες θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά τις επόμενες ημέρες.

Βάλτε τα μποτάκια σας και ξεκινάμε!

Για κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας ή στο τηλέφωνο 96373013 μέχρι την Παρασκευή 17/2 μεσημέρι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ