Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το Λευκωσία Loop Festival 2017

Γιορτάζει φέτος τα έκτα του γενέθλια και διεξάγεται για πρώτη φορά την άνοιξη, σε δύο διαφορετικούς χώρους για τέσσερις μέρες, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, και Αγγλία.

 


Article featured image
Article featured image

Στιλιστικά, οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες κινούνται σε είδη ηλεκτρονικής μουσικής, hip hop, post-rock, και beatbox με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Τους δύο χώρους του φεστιβάλ θα καταλάβουν: ο έξαλλος και παραμορφωμένος κόσμος του Larry Gus (που άφησε τα στόματα ανοικτά στο Φέγγαρο του 2016), η καινούρια δουλειά της πολύχρωμης ηχητικής μηχανής Βunty, οι σινεματικές ατμόσφαιρες και απλωμένες μελωδίες των Sugar Factory, oι γλυκιές ψυχεδέλειες των ELY, η πρωτοποριακός και μοναδικός ήχος του Φώτη Σιώτα (Sancho 003), το αυτοσχεδιαστικό live-set του Emiddio Vasquez χρησιμοποιώντας reel-to-reel, τα synthezisers και drum machines της Spivak, και η ζωντανή ηχογράφηση και επεξεργασία των ήχων του Κάλβαρη από τον ΤROMPKTN!

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το δίωρο εργαστήρι «Looping & FX» απο τον δεξιοτέχνη Φώτη Σιώτα, το οποίο απευθύνεται σε μουσικούς, λάτρεις αυτής της τεχνικής, αλλά και σε οργανοπαίκτες που θέλουν να διευρύνει τις γνώσεις τους. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αίθουσα συναυλιών Εθνικού Ωδείου Κύπρου στον Άγιο Δομέτιο την Πέμπτη, 2 Μαρτίου στις 17.00 με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει έναν απο τους πιο έμπειρους και εντυπωσιακούς χρήστες της τεχνικής του live-looping!

 4.3 Spivak (CY)

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετ 1η Μαρ - Πρόζακ Καφενείο

21.00 - TROMPKTN feat Kalvaris (CY)

 

Πεμ 2 Μαρ - Εθνικό Ωδείο Κύπρου (Άγ. Δομέτιος)

17.00 - Looping & FX - Εργαστήρι με το Φώτη Σιώτα (GR) - Απαιτείται προκράτηση θέσεων

 

Πέμ 2 Μαρ - Πρόζακ Καφενείο

21.00 - Φώτης Σιώτας (GR)

 

Παρ 3 Μαρ - Πρόζακ Καφενείο

21.00 - ELY (UK/CY)

 

Σ 4 Μαρ - Κάτω Χώρος Σατιρικού Θεάτρου

21.00 - Emiddio Vasquez (CY)

21.45 - Sugar Factory (GR)

22.45 - Spivak (CY)

23.30 - Bunty (UK)

24.30 - Larry Gus (GR)

 Bunty Looping (UK)

 Emiddio Vasquez (CY)

 Sugar Factory (GR)

 Larry Gus (GR)

 

Lefkosia Loop Festival

Κάτω Χώρος Σατιρικού Θεάτρου & Πρόζακ Καφενείο, Λευκωσία.

Τετ 1, Πεμ 2, Παρ 3 & Σαβ 4 Μαρ, €15 (για το Σαβ 4 Μαρ, δωρεάν τις υπόλοιπες μέρες).

Πληρ. 70007610 / www.louvana.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ