Ζεσταίνει (λίγο) ο καιρός τις επόμενες ημέρες και φέρνει σκόνη

Αντικυκλώνας επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται και λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, από 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στου 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 μέχρι 18 βαθμούς στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιόνιστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός.

Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί ελαφρύς παγετός. Αύριο θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και Δευτέρα αυξημένες παροδικά νεφώσεις, είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες ελαφριές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη και καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί σταδιακά αραιή σκόνη.

Την Τετάρτη και Πέμπτη αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη σημειώνει πτώση.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο θετικά μέχρι τα μέσα του μήνα, όπου και έχουμε εικόνα για κάτι αξιόλογο που θα βοηθήσει την κατάσταση των φραγμάτων.

Να θυμίσουμε ότι πέρσι τέτοιο καιρό, είχαμε φτάσει στο 37.8% πληρότητα και φέτος μόλις το 28.1%, παρόλο που η βροχόπτωση ήταν περισσότερη από πέρσι.

Από την 1 Οκτωβρίου, η συνολική ροή φτάνει τα 29.582 E.K.M νερού, ενώ ολόκληρη την περσινή χρονιά είχαμε 17.907 E.K.M ροής νερού.

Αυτός ο μήνας και ο επόμενος είναι εξαιρετικά κρίσιμοι στο τι θα δώσουν σε βροχές. Η εκτίμηση του kitasweather.com, είναι ότι αν δεν υπερβούν το 100% της κανονικής τους βροχόπτωσης  δυστυχώς η κατάσταση των φραγμάτων δεν θα είναι και πολύ καλύτερη από πέρσι, τουλάχιστον όχι σε ποσότητες που θα μας εξασφαλίζουν πέραν του καλοκαιριού.

Το θετικό είναι ότι αυτοί οι μήνες έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν αρκετή βροχόπτωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ