Το πρώτο «χτύπημα» για την προεδρία Τράμπ είναι γεγονός

Μπήκε δυναμικά και με άγριες διαθέσεις, αφού από την πρώτη κιόλας ημέρα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, έδειξες τις (κακές) προθέσεις του.

 


Article featured image
Article featured image

Μεταξύ αυτών και η μονομερής απόφαση του να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα μουσουλμάνων από 7 συγκεκριμένες χώρες. Μια απόφαση που δημιούργησε πολλά προβλήματα, τόσο σε μουσουλμάνους νόμιμους πολίτες των ΗΠΑ, όσο και σε χιλιάδες κόσμου που έψαχναν καταφύγιο στη χώρα.

Οι Αμερικάνοι πολίτες αντέδρασαν, ενώ σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη καταδίκασε την απόφαση Τράμπ καλώντας τον να ανακαλέσει. Την ίδια στάση είχε να αντιμετωπίσει και στο εσωτερικό μέτωπο, αφού πολλοί πολιτικά πρόσωπα και κινήματα έκριναν ως απαράδεχτη και απόλυτα αντιδημοκρατική τη στάση του, απέναντι στους μουσουλμάνους.

Και επειδή όσο και αν κάποιοι θέλουν να το ξεχάσουν, ζούμε σε μια κοινωνία με νόμους, εξουσίες και όρια, και κανένας ακόμα και ο πρόεδρος μιας δημοκρατικής χώρας δεν έχει το δικαίωμα να δρα ασύδοτα και χωρίς φραγμούς, η δικαστική εξουσία ανέλαβε δράση.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ με επίσημη απόφαση του λοιπόν, ανέστειλε έστω και προσωρινά, το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ. Η δικαστική αυτή εντολή, εκδόθηκε από τον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ, με σκοπό να μπλοκάρει πλήρως την εντολή Τραμπ σε όλη τη χώρα.

Ήδη μάλιστα οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες που εκτελούν πτήσεις στις ΗΠΑ, προέβησαν σε άρση της απαγόρευσης επιβίβασης των μουσουλμάνων προσφύγων και πολιτών.

Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πήρε καθόλου καλά τη συγκεκριμένη απόφαση, σπεύδοντας να την χαρακτηρίσει μέσα από το twitter ως γελοία, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πώς θα την ανατρέψει.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί ευθέως και στον δικαστή Ρομπαρτ, του οποίου αμφισβήτησε την εξουσία, προσθέτοντας πώς η δικαστική απόφαση ουσιαστικά αφαιρεί από τις ΗΠΑ τη δυνατότητα επιβολής του νόμου και της τάξης.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ