Μας έκαναν δώρο περιπολικό σκάφος και δεν έχουμε μέρος να το βάλουμε

Μια ιστορία η οποία μοιάζει να είναι τρολ, απ’ αυτές που λέμε για να γελάσουμε στις παρέες, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί πέρα για πέρα αληθινή.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το Σουλτανάτο του Ομάν, για να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για την υποδοχή του Υπουργού Άμυνας της χώρας όταν αυτός επισκέφθηκε την Κύπρο το 2014, αποφάσισε να μας χαρίσει ένα περιπολικό σκάφος, το οποίο ανήκει στο βασιλικό ναυτικό του Σουλτανάτου.

Ως εδώ όλα καλά, το πρόβλημα όμως είναι στο μέγεθος αφού το 61 μέτρων μήκους πλοίο θεωρείται πολύ μεγάλο για να χωρέσει στην κεντρική ναυτική βάση του νησιού και πρέπει να προσδεθεί –όταν φτάσει- στο λιμάνι της Λεμεσού ή της Λάρνακας.

Το συγκεκριμένο δώρο κόστισε στο Ομάν πέραν των 4 εκατομμυρίων ευρώ για να μετασκευάσει και ζυγίζει 948 τόνους, με τελική ταχύτητα τους15 κόμβους.

Όπως αναφέρει ο «Φ», με το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και με ακόμη ένα το οποίο θα αγοράσουμε από το Ισραήλ, η Δημοκρατία επιχειρεί τη δημιουργία ενός μικρού στόλου ο οποίο θα επιτηρεί την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και ασκήσεις / επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχουν χώρο να σταθμεύουν τα συγκεκριμένα πλοία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ