Ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς κρυμμένο κάπου στην Κύπρο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Κάθε φορά και κάτι καινούργιο, κάθε φορά και πιο εντυπωσιακές εικόνες από την κυπριακή φύση, που μας προκαλούν δέος.

 


Article featured image
Article featured image

Η Cyprus from Air κατάφερε ξανά να απαθανατίσει μοναδικές εικόνες από την παγωμένη λίμνη στην περιοχή του Αμιάντου, κοντά στο Αλμυρολίβαδο.

Ένα πανέμορφο σκηνικό, στο οποίο η ομάδα της CFA βρέθηκε, για να εξερευνήσει την περιοχή, αφού στις 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία 10 χιλιομέτρων. 

«Ένα απίστευτο τεράστιο κρυστάλλινο ‘’παγοδρόμιο’’ η λίμνη και κάτω από την παγωμένη επιφάνεια ερείπια. Το χιονισμένο μονοπάτι προσθέτει ακόμα ένα επίπεδο δυσκολίας στην όλη διαδρομή». 

Η πεζοπορία θα γίνει κατά μήκος του γραμμικού μονοπατιού «Λούματα των Αετών» δίπλα από τον κατασκηνωτικό χώρο Αλμυρολιβαδο, το οποίο θεωρείται από τα πιο δύσκολα του τόπου, λόγω της απότομης αλλαγής στη μορφολογία του, όπως ανηφόρες δίπλα από μικρές χαράδρες.

 



Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο περπάτημα θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να βρίσκονται σε καλή σωματική κατάσταση, ενώ θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει τη συμμέτοχη τους εδώ.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 9:30, από τον εκδρομικό χώρο Αλμυρολίβαδο και θα περάσει περιμετρικά από τη λίμνη που αυτό τον καιρό έχει αρκετό νερό και ίσως και χιόνι, έπειτα επιστροφή στον εκδρομικό χώρο.

 



Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, χειμερινή ενδυμασία για περπάτημα, νερό και σάντουιτς και ένα σακουλάκι φυτόχωμα για να το χρησιμοποιήσουμε σε δεντροφύτευση σε άλλη δραστηριότητα μας. (Όχι Jeans, βαμβακερές φόρμες και αθλητικά παπούτσια).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ