"Darwin Day 2017" στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η 12η Φεβρουαρίου είναι η επετειακή ημέρα των γενεθλίων του Κάρολου Δαρβίνου και έχει καθιερωθεί ανά το παγκόσμιο ως ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου του.


Article featured image
Article featured image

Ο Δαρβίνος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες, ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της Εξέλιξης, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη θέση του στη φύση. Με αφορμή την επετειακή ημέρα αυτή, ο Όμιλος Ανθρωπιστών Κύπρου διοργανώνει διήμερη εκδήλωση με τίτλο “Darwin Day 2017”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 9-10 Φεβρουαρίου 2017, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ., στο Cine Studio: θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του BBC, "Charles Darwin and the Tree of Life" και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Το ντοκιμαντέρ θα έχει ελληνικούς υπότιτλους.

 

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ., στο αμφιθέατρο UNESCO: θα πραγματοποιηθεί συνέδριο προς τιμή του Κάρολου Δαρβίνου.

 

Εισηγητές στο συνέδριο θα είναι οι:

Δρ. Ίρις Χαραλαμπίδου (Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών, Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) με θέμα “6 εκατομμύρια χρόνια: από τους Ardipithecus, Αυστραλοπίθηκους, και διάφορα εξαφανισμένα ανθρώπινα είδη στο σύγχρονο άνθρωπο”

Δρ. Σπύρος Σφενδουράκης (Αν. Καθηγητής Τμήματος Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου) με θέμα “Συχνές παρανοήσεις γύρω από τον Δαρβινισμό”

Δρ. Μυρτάνη Πιερή (Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών, Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) με θέμα “Το σώμα μας: Ένα μουσείο φυσικής ιστορίας”

*Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Κώστας Κωνσταντίνου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ