Ιερόδουλες απ’ όλη την Ελλάδα υποδέχτηκαν Αμερικανούς ναύτες στα Χανιά

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από την ελληνική ταινία «Κόκκινα Φανάρια», σε μια έγχρωμη και πιο φρέσκια εκδοχή, αλλά δεν είναι.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν ξέρουμε αν στη συγκεκριμένη περίπτωση η ζωή αντιγράφει το σινεμά ή το αντίθετο, σίγουρα όμως η ιστορία δεν έχει και πολλές διαφορές.

Ημερομηνία: 6 Φεβρουαρίου, έτος 2017, και στο λιμάνι των Χανίων της Κρήτης «Σούδα», μπαίνει με τη συνοδεία τριών ρυμουλκών το αεροπλανοφόρο πλοίο GEORGE H.W. Bush (ψευδώνυμο Εκδικητής), μήκους 333 μέτρων και βάρους πέραν των 100.000 τόνων.

Το θηριώδες αυτό κατασκεύασμα στάθμευσε στο ελληνικό λιμάνι για ανεφοδιασμό, αλλά και για αναψυχή των επιβαινόντων, αφού τις μέρες που θα παραμείνει εκεί, οι 6.000 «ένοικοι» του πλοίου, πρέπει κάπως να εκτονωθούν.

 



 

Και όταν μιλάμε για εκτόνωση, δεν εννοούμε μόνο αλκοόλ και μουσική...

Σύμφωνα λοιπόν με την τοπική εφημερίδα τα «Χανιώτικα Νέα», κατέφθασε αυτές τις μέρες από την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη μεγάλος αριθμός εκδιδόμενων γυναικών για τα μπαρ και τους οίκους ανοχής της πόλης. Οι αριθμοί μιλούν για 200 έως και 300 γυναίκες!

H  άφιξη του αεροπλανοφόρου στη Σούδα, λοιπόν, αναδεικνύει και μια άλλη οικονομική διάσταση αυτών των επισκέψεων, η οποία αποτελεί «ταμπού» για τις τοπικές κοινωνίες. Ακούμε, γνωρίζουμε μα κάνουμε πως δεν βλέπουμε, όπως χαρακτηριστικά γράφει και το ελληνικό Luben.

Εκτός όμως από ναύτες και προσωπικό, το πλοίο κουβαλά μαζί του περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτερα ΗΗ-60Η.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ