Το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου δίνει υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές

Το Sylvia Ioannou Foundation προκηρύσσει το 5ο Πρόγραμμα Υποτροφιών, για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες με θεματικό άξονα το νησί της Κύπρου. 

 


Article featured image
Article featured image

Το Πρόγραμμα αφορά στο Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, έως τις 30 Απριλίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

Το ποσό της Υποτροφίας θα είναι σταθερό, ανεξαρτήτως των διδάκτρων, και θα έχει μέγιστη διάρκεια τα τρία (3) έτη. Ο αριθμός των υποτροφιών και το ποσό που θα διατεθεί θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί και από τις δυνατότητες του Ιδρύματος.

Οι υπότροφοι θα μπορούν να διερευνήσουν τη δυνατότητα και άλλων πηγών χρηματοδότησης των σπουδών τους. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να ενημερώνουν το Ίδρυμα εάν λαμβάνουν και άλλη υποτροφία ή χορηγία για το επίπεδο σπουδών για το οποίο υποβάλλουν αίτηση, ή εάν έχουν έμμισθη απασχόληση ("assistantship”) στο Πανεπιστήμιο Υποδοχής. Το Sylvia Ioannou Foundation διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει την καταβολή μερικής αντί πλήρους υποτροφίας ή την ανάκληση της υποτροφίας.

 

Γενικές προϋποθέσεις

I. Ηλικία: Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν μόνον υποψήφιοι κάτω των 33 ετών.

II. Ελάχιστος απαιτούμενος βαθμός πτυχίου/διπλώματος: Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ελληνικών ή Κυπριακών ΑΕΙ. Δυνατότητα υποβολής αίτησης για υποτροφία δίνεται σε όσους έχουν βαθμό αποφοίτησης τουλάχιστον 'οκτώ' (8,00) και εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την ελάχιστη προβλεπόμενη διάρκεια σπουδών. Η σειρά κατάταξης αποφοίτησης του υποψηφίου, κατά το ακαδημαϊκό έτος που αποφοίτησε ή κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία, αποτελεί κριτήριο που θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία επιλογής των υποτρόφων. Εάν απαιτηθεί, ο υποψήφιος θα υποχρεούται να υποβάλει, μαζί με το πτυχίο του, και βεβαίωση του Πανεπιστημίου ή της Σχολής με τη σειρά κατάταξης αποφοίτησής του.

III. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα τη γλώσσα της χώρας στην οποία επιθυμούν να σπουδάσουν, ή την επίσημη γλώσσα του Προγράμματος Σπουδών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, και να είναι κάτοχοι επίσημου αποδεικτικού, πτυχίου ή διπλώματος γλωσσομάθειας (σε ισχύ και ανάλογα με τις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου Υποδοχής).

IV. Στρατιωτικές υποχρεώσεις: Οι άρρενες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, ή να έχουν λάβει αναβολή κατάταξης επαρκή για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ή να είναι στρατευμένοι και η θητεία τους να λήγει μέχρι την 31η Μαΐου 2017.

V. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερα από ένα γνωστικά πεδία ή χώρες ή σε περισσότερα από ένα προγράμματα υποτροφιών του Sylvia Ioannou Foundation.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ