Έντονα και παρατεταμένα καιρικά φαινόμενα μέχρι και τη Δευτέρα

Το βαθύ βαρομετρικό που μας επηρεάζει, θα αρχίσει να δίνει αξιόλογες και παγκύπριες βροχές κατά διαστήματα, από απόψε μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός, μετά τις πρωινές λασποβροχές που σημειώθηκαν στο ανατολικό 2/3 του νησιού, θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία το απόγευμα θα είναι πυκνή. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και 10 στη χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα αρχίσουν να επηρεάζουν σταδιακά το νησί από τα νοτιοδυτικά, κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη. Σημειώνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Αύριο βράδυ ο καιρός συνεχίζει άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Την Κυριακή ο καιρός συνεχίζει άστατος με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στο Τρόοδος αναμένεται χιονόπτωση χωρίς χιονόστρωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία από το απόγευμα αρχίζει να υποχωρεί. Σημειώνεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα πιθανό να παρατηρούνται ακόμα λίγες βροχές, αλλά ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά.

Χθες βράδυ σημειώθηκαν πιο λίγες βροχές από ότι αναμενόταν, επειδή οι ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν μέχρι τις αυγινές ώρες – από 15 έως 20 βαθμούς – σε συνδυασμό με τον ξηρό ανατολικό άνεμο, εξάτμιζαν τις περισσότερες βροχές προτού φθάσουν στο έδαφος. Τις πρωινές ώρες οι θερμές και ξηρές αέριες μάζες κινήθηκαν ανατολικά.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ