Η Λεμεσός ανάμεσα στις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Στην 89η θέση η Λεμεσός στον ετήσιο κατάλογο της εταιρείας συμβούλων Mercer των πόλεων, που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής.

 


Article featured image
Article featured image

Με την εταιρεία να θέτει ως κριτήρια μεταξύ άλλων πολιτική σταθερότητα, περίθαλψη, παιδεία, εγκληματικότητα, αναψυχή και μεταφορικά μέσα, η Λεμεσός κατέχει μια πολύ καλή θέση ανάμεσα στις 231 πόλεις.

Την 89η θέση η Λεμεσός «μοιράζεται» με το Ταλίν της Εσθονίας.

Φωτογραφία: Παναγιώτης Μαρίνου

Δύο θέσεις πιο πάνω φιγουράρει η Αθήνα στην θέση ογδόντα εφτά.

Και η Αθήνα «μοιράζεται» την θέση της με το Ντερπάν της Νότιας Αφρικής.  

Την πρωτιά ωστόσο κατέχει για όγδοη συνεχή χρονιά η πρωτεύουσα της Αυστρίας, η Βιέννη.

Η Ζυρίχη, το 'Ωκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ ακολουθούν στον κατάλογο των πέντε πιο ευχάριστων πόλεων, όπου μπορεί να ζήσει κανείς. 

Τα παγκόσμια κέντρα, Λονδίνο, Τόκιο, Παρίσι και Νέα Υόρκη δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές πόλεις.

Η Σιγκαπούρη είναι η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της Ασίας, στην 25η θέση.

Το Σαν Φρανσίσκο, στην 29η θέση, η καλύτερη των ΗΠΑ.

Στην Αφρική η καλύτερη πόλη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, στην 87η θέση.

Η Βαγδάτη συνεχίζει να θεωρείται η χειρότερη πόλη να ζήσει κανείς και κατέχει την τελευταία θέση στον κατάλογο, καθώς η θρησκευτική βία κυριαρχεί στην ιρακινή πρωτεύουσα από την εισβολή του 2003, της οποίας ηγήθηκαν οι ΗΠΑ.

Τα έξι χρόνια του αιματηρού πολέμου στη Συρία φέρνουν τη Δαμασκό στην έβδομη από το τέλος θέση.

Τις υπόλοιπες θέσεις στο τέλος του καταλόγου καταλαμβάνουν η Μπανγκί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, το Χαρτούμ του Σουδάν και η Ντζαμένα του Τσαντ.

Η έρευνα 231 πόλεων βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα δυσκολίας διαβίωσης για διεθνή στελέχη.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ