Οι μαθητές μιλάνε για τη διαφορετικότητα και την ένταξη

Το Φόρουμ εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Ρατσισμού και την Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης «No Hate».

 


Article featured image
Article featured image

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Αρχή Κατά των Διακρίσεων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με τη στήριξη της ACCEPT ΛΟΑΤ Κύπρου, διοργανώνουν το «2ο Παγκύπριο Μαθητικό Φόρουμ για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία στις 20 Μαρτίου 2017, από τις 8:30 έως τις 12:30, και εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Ρατσισμού και την Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης «No Hate», ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν 120 μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, στους οποίους, μέσα από ειδικά εργαστήρια, θα δοθεί βήμα έκφρασης και διάλογου, για να μοιραστούν τις κοινές τους εμπειρίες, ανησυχίες και προσδοκίες σε ζητήματα που αφορούν το σχολείο και την εκπαίδευση.

Οι επιμέρους θεματικές που θα συζητηθούν είναι: (α) Πρόσφυγες και αιτητές ασύλου, (β) Διακρίσεις και ρατσιστικά περιστατικά, (γ) Στερεότυπα φύλου, (δ) Ομοφοβία και τρανσφοβία, (ε) Θρησκευτική ελευθερία και (στ) Ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Τα πορίσματα που θα καταγραφούν θα αξιοποιηθούν από τους συνδιοργανωτές για τον καθορισμό των δράσεων και των πολιτικών τους, με στόχο τη διασφάλιση της ενεργούς και ισότιμης συμμετοχής των νέων στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Παράλληλα, οι καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής που θα συνοδεύσουν τους μαθητές στο Φόρουμ θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο συναφές με τις θεματικές που θα απασχολήσουν και τους μαθητές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ