Έκανε πράξη τις απειλές του προς την Ολλανδία, ο Ερτογάν

Το είπε και το έκανε ο Ταγίπ Ερτογάν, αφού μετά το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ των δύο χωρών, ο Σουλτάνος εκτόξευσε πολλές και διάφορες απειλές προς τη χώρα της τουλίπας.

 


Article featured image
Article featured image

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Ερτογάν απείλησε με αντίποινα την Ολλανδία, τα οποία λίγες μέρες αργότερα έκανε πράξη.

«Με εντολή της Ένωσης Παραγωγών Κόκκινου κρέατος της Τουρκίας, επιστράφηκαν στην Ολλανδία 40 αγελάδες εξαιρετικής ποιότητας, λόγω της τεταμένης σχέσης των δύο χωρών».

Η είδηση μεταδόθηκε από την (πολύ) έγκυρη εφημερίδα Χουριέτ χθες, και όσο κι αν φαντάζει αστείο ή ψέμα, αποτελεί πραγματικό γεγονός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα μάλιστα, ο επικεφαλής της Τουρκικής Ένωσης Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος, η κίνηση αυτή έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην ολλανδική πολιτική προς τη χώρα τους, ενώ τόνισε πώς πλέον δεν θα αγοράζουν ολλανδικά προϊόντα, αφού σχεδιάζουν να αναπτύξουν τη δική τους παραγωγή.

Βέβαια κανείς δεν υπολόγισε την έκταση που θα έπαιρνε η κίνηση αυτή της Ένωσης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του επικεφαλής, αναγκάζοντας τον δεύτερο να διευκρινίσει έπειτα από λίγο, πώς ήταν μια συμβολική κίνηση η επιστροφή των αγελάδων και μόνο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ