Θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι η Πλατεία Ελευθερίας;

Σε πορεία ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της Πλατείας Ελευθερίας, με πρώτιστο στόχο την ολοκλήρωση και την παράδοση στο κοινό τη γέφυρας της Πλατείας μέχρι το καλοκαίρι.

 


Article featured image
Article featured image

Ολόκληρο το έργο, από την Πλατεία Σολωμού μέχρι την Πλατεία του ΟΧΙ, θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Αυτό τονίστηκε τόσο από την πλευρά του Δήμου, όσο και από την πλευρά του εργολάβου.

Σημαντική παράμετρος στην πορεία προς την ολοκλήρωση είναι ότι λύθηκαν, όπως διαβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτης, πολλά διαδικαστικά και άλλα ζητήματα και πλέον τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε πως έχουν ξεπεραστεί τα μεγάλα διαδικαστικά προβλήματα, έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα προϋπολογισμού και έχουν δοθεί λύσεις στα περισσότερα τεχνικά προβλήματα και το έργο βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης.

Σημείωσε πως ο ρυθμός υλοποίησης είναι ικανοποιητικός και προχωρεί ικανοποιητικά. «Κύριος στόχος είναι να ολοκληρωθεί η γέφυρα και συγκεκριμένα να δοθεί προς χρήση το καλοκαίρι», είπε.

Η συντονίστρια του έργου από το Δήμο Λευκωσίας και Δημοτική Μηχανικός Αγνή Πετρίδου είπε πως έχει δοθεί προτεραιότητα στη γέφυρα, αν και το έργο δεν αφορά μόνο τη γέφυρα, η οποία είναι ένα μικρό κομμάτι του.

Το έργο ξεκινά από την Πλατεία Σολωμού και επεκτείνεται μέχρι την Πλατεία του ΟΧΙ και περιλαμβάνει πέραν των 35 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, πέραν από τη γέφυρα.

Ο Δήμος έχει ζητήσει από τον εργολάβο ένα τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα, με προτεραιότητα στη γέφυρα και στόχος είναι η γέφυρα να παραδοθεί, όπως είπε και ο Δήμαρχος μέχρι το καλοκαίρι. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ