«Oh My» οι Grendel Babies παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ

Με σημείο εκκίνησης την Αμερική το 2008, ως live σχήμα με βιολί και πιάνο ντύνοντας την επηρεασμένη από βωντβίλ περφόρμανς τους με δραματικά κοστούμια και μονολόγους οι Grendel Babies με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκαν ορχηστρικά για να συμπεριλάβουν τύμπανα, βιολοντσέλο, τζουρά, και ακορντεόν από μουσικούς σε δύο χώρες.

 


Article featured image
Article featured image

Τα τραγούδια των Grendel Babies εξερευνούν θέματα λογοτεχνίας, ιστορίας και μύθου, τα οποία μεταπλάθουν – αφηγούνται για παράδειγμα, την ιστορία μιας σύγχρονης Πηνελόπης ή διηγούνται εκ νέου ένα γαλλικό μεσαιωνικό παραμύθι για ένα λυκάνθρωπο.

«Oh My» ονομάζεται το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος Grendel Babies, το οποίο θα παρουσιάσουν το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 20:30 στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης στη Λευκωσία, σε ένα ιδιαίτερο μουσικό πάρτι.

Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα τραγούδια σε μουσική της Μαριλένας Ζακχαίου. Η Ζακχαίου συνθέτει μελαγχολικές ωδές, όπως το «Enchantress» με στίχους από τη Σαπφώ για τη θεά Αφροδίτη, κωμικοτραγικές μπαλάντες για αποτυχημένους έρωτες, όπως το «Birth of the Beheader» και το «Eating», ξέφρενα σουίνγκ κομμάτια όπως το «Ophelia», και μανιακούς ύμνους, όπως το «Hiroshima Maidens», το οποίο αφηγείται την ιστορία της πλαστικής χειρουργικής και το ρόλο που έπαιξε ο πόλεμος στην εξέλιξή της. Συνδυάζοντας στοιχεία από τζαζ, μπαρόκ, φολκ, και ροκ μουσικής, ενσωματώνοντας τσιφτετέλι, βαλς και σουίνγκ ρυθμούς, όπως και διάφορες εναλλαγές μουσικών μέτρων, η δουλειά στηρίζεται στην ποικιλομορφία.

Θα εμφανιστούν live τα εξής μέλη του συγκροτημάτος Grendel Babies: η Μαριλένα Ζακχαίου στα πλήκτρα και τη φωνή, ο Ιούλιος Γεωργακόπουλος στα τύμπανα και τα κρουστά, η Αλέξια Γιάγκου στο βιολοντσέλο, ο Μάικ Ζαχαριάδης στο μπάσο, η Χαριτίνη Κυριάκου στον τζουρά, ο Αντρέας Παπαπέτρου στο ακορντεόν, η Τζούλια Πέτρου Μιχαηλίδη και η Ελένη Σκαρπάρη στα φωνητικά.

Η είσοδος θα είναι 10 ευρώ μαζί με το CD. Θα πραγματοποιηθεί live παρουσίασή του από το συγκρότημα και διαγωνισμοί με συμμετοχή του κοινού. Θα ακολουθήσει DJ πάρτι με ηλεκτροσουίνγκ, ροκ, και φανκ επιλογές τις Μαρίας Πανοσιάν.

 

*Για κρατήσεις καλέστε στο 22664697


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ