Παρελθόν αποτελεί πλέον ο κυκλικός κόμβος του Κάστρου της Λεμεσού [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Αποτελούσε για χρόνια ένα από τα σημεία κατατεθέν της πόλης, αφού ήταν ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα round about της Λεμεσού, η γνωστή Πλατεία Συντάγματος όπως είναι η πραγματική της ονομασία η οποία της αποδόθηκε, ως φόρος τιμής στο ελληνικό Σύνταγμα.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα σημείο όμως που πλέον παύει να υφίσταται, αφού εδώ και λίγες ώρες οι εργάτες των Δημοσίων Έργων κατέστρεψαν την πλατεία (round about) για να ξεκινήσουν τις εργασίες για τη δημιουργία δρόμου διπλής λωρίδας, ο οποίος θα συνδέει το νέο λιμάνι της Λεμεσού, με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο για την κατασκευή του νέου δρόμου και για το πώς θα αναδιαμορφωθεί η περιοχή του παλιού Λιμανιού, μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Αξίζει να αναφέρουμε πώς κατά καιρούς έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την τύχη του δέντρου που βρισκόταν στη μέση του round about, αφού αποτελεί ένα σπάνιο και σημαντικό είδος.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι εργασίες δεν έχουν επηρεάσει το δέντρο, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν αναφορές για το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ