Η CITY συνάντησε 4 φίλους που βολτάρουν με τα άλογά τους λίγο έξω από τη Λευκωσία

Είναι μια όμορφη παρέα φίλων στην Κύπρο, οι οποίοι στον ελεύθερο τους χρόνο κάνουν κάτι σχετικά ασυνήθιστο για τα δεδομένα του νησιού. Παίρνει ο καθένας το άλογό του, μαζεύονται κάπου όλοι μαζί και βολτάρουν σε αγρούς, λόφους και δάση.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή η συνήθεια γνωρίζουμε να αφορά περισσότερο σε παρέες που έχουν μηχανάκια, μόνο που σε αυτή την περίπτωση αντί για μηχανάκια έχουμε άλογα.

Πρόκειται για τον κύριο Γιάννη από την Κλήρου, τον Νίκο από το Παλαιχώρι, τον Κυριάκο από την Αγία Κορώνη και τον Αντρέα από το Καλό Χωριό Ορεινής.

Όπως μας είπε ο κύριος Γιάννης, η αγάπη τους για τα άλογα τούς οδήγησε στο να αγοράσει ο καθένας το δικό του, να τα έχουν στην αυλή του σπιτιού τους, να τα φροντίζουν και να περνούν μαζί τοςυ τον ελεύθερο χρόνο τους.

Κάθε Σαββατοκύριακο, μάλιστα, μαζεύονται και κάνουν για περίπου 3 ώρες τις βόλτες τους στα γύρω χωριά αλλά και στο Δάσος του Μαχαιρά.

Να σημειώσουμε επίσης πως αυτό το κάνουν πολλά χρόνια τώρα. Ο κύριος Γιάννης συγκεκριμένα ασχολείται με το «άθλημα» για 18 ολόκληρα χρόνια, ενώ όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στη CITY, το άλογο το έχει σαν να είναι παιδί του.

Παλαιότερα μαζεύονταν πολλά περισσότερα άτομα στην παρέα, τα τελευταία χρόνια όμως η παρέα μειώθηκε στα 4-5 άτομα.

Δείτε πιο κάτω μερικές από τις φωτογραφίες της παρέας, σε διάφορες από τις εξορμήσεις τους.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ