Παρουσιάζονται για πρώτη φορά μεσαιωνικά νομίσματα της Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ινστιτούτο Κύπρου, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη ψηφιακή βιβλιοθήκη των Μεσαιωνικών Νομισμάτων της Συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος.

 


Article featured image
Article featured image

Η συλλογή αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε τεχνολογικά από τη ΔΙΟΠΤΡΑ, την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Κυπριακού Πολιτισμού «Εντμέ Λεβέντη» του Ινστιτούτου Κύπρου.

Το έργο ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος και του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά του Ινστιτούτου Κύπρου.

Αποτελεί ένα πρωτοποριακό και εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό της μεσαιωνικής Κύπρου.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα διαδραστικής εξερεύνησης των νομισμάτων της συλλογής εφαρμόζοντας εξειδικευμένες τεχνολογίες φωτογράφισης και υψηλής ανάλυσης που δίνουν μοναδικές δυνατότητες ψηφιακής επεξεργασίας και ανάλυσης του υλικού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων Global Money Week του οργανισμού Child and Youth Finance International.

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία).

Ομιλητές:

Ελένη Ζαπίτη, Αρχαιολόγος

Δρ Νικόλας Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ινστιτούτου Κύπρου

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ