«Ξεγυμνωθήκαμε για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» [ΒΙΝΤΕΟ]

Και αυτό δεν είναι ένα βίντεο που αφορά την ημέρα της γυναίκας μόνο, αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί αυτής της ομολογουμένως πρωτότυπης καμπάνιας ‘Sugardaters’, οι οποίοι προσπάθησαν να απενοχοποιήσουν το γυμνό γυναικείο σώμα και να το επιδοκιμάσουν.

 


Article featured image
Article featured image

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ [ΣΤΟ SUGARDATERS.GR]

 

«Μπορεί να φαίνεται πως ζούμε στην εποχή που η ευαισθητοποίηση για τη γυναικεία σεξουαλικότητα βρίσκεται στα καλύτερα της, όμως υπάρχουν ακόμα πολλά ταμπού, πολλές ταμπέλες και πολύ slut-shaming που εξαναγκάζονται κατά των γυναικών της κοινωνίας μας. Αυτό είναι κάτι που εμείς, μία διεθνής ομάδα γυναικών συναδέλφων σε έναν ιστότοπο γνωριμιών, συνειδητοποιήσαμε όταν συγκεντρώσαμε τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου μας σχετικά με τα στερεότυπα των φύλων. 

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι γυναίκες που είναι πιο τολμηρές στη σεξουαλική τους έκφραση, χαρακτηρίζονται ως προκλητικές και ανήθικες. Από την άλλη, οι γυναίκες που στο φλερτ αντιδρούν άμεσα και ενστικτωδώς, χαρακτηρίζονται ως εύκολες. Δυστυχώς, δεν πρόκειται απλώς για στατιστικά αποτελέσματα, καθώς είναι επίσης κάτι που οι γυναίκες βιώνουν στην καθημερινότητα τους».

Αυτός ήταν και ο λόγος που η γυναικεία ομάδα marketing της εταιρείας Sugardaters, απ’ όλες τις χώρες τις οποίες έχει παράρτημα, έβγαλαν τα ρούχα τους και στήθηκαν μπροστά από την κάμερα γυμνές στέλνοντας ένα μήνυμα υπερηφάνειας σε όλο τον κόσμο.

«Συνεργαστήκαμε για να εκφράσουμε την ιδέα μίας γυναίκας που είναι ελεύθερη, συνειδητοποιημένη και με αυτοπεποίθηση. Μία γυναίκα η οποία δεν απολογείται για τις επιλογές της. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Unapologetic Self καμπάνια. Πίσω από τη δημιουργία του βίντεο είμαστε εμείς οι ίδιες: τα σώματα μας, οι φωνές μας και τα μηνύματα τα οποία γράψαμε στο χέρι. Είμαστε πολύ χαρούμενες, καθώς η προσπάθεια μας βγήκε ακριβώς έτσι όπως θέλαμε: ωμό, ασυμβίβαστο και όμορφο».

Οι γυναίκες αυτές την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποφάσισαν να γιορτάσουν την ελεύθερη βούληση, τα όμορφα σώματα τους και τη σεξουαλικότητα τους χωρίς καμία απολογητική διάθεση. «Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να απολογείται για το ποια είναι σαν γυναίκα. Χαρούμενη (κάθε) Μέρα της Γυναίκας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ