Κυκλοφόρησαν αριθμημένα συλλεκτικά μπουκάλια Carlsberg

H Carlsberg γιορτάζει τα 170 χρόνια από την ίδρυσή της, και στο πλαίσιο των εορτασμών οι επιστήμονες των εργαστηρίων της ανακάλυψαν και απομόνωσαν ίχνη από την αρχική μαγιά και τη διέθεσαν παγκόσμια σε αριθμημένα συλλεκτικά μπουκάλια, που έχουν παραχθεί σε ελάχιστες ποσότητες με βάση την αρχική αυτή μαγιά του «πατέρα της lager».

 


Article featured image
Article featured image

Φέτος, η Carlsberg γιορτάζει τα 170 χρόνια από την ίδρυση της και ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης τα γιορτάζει μαζί της.

Σε αυτά τα 170 χρόνια, έχει γίνει ξακουστή σε όλη την υφήλιο και είναι πλέον αποδεκτό πως είναι ίσως η καλύτερη μπύρα στον κόσμο. Από την πρώτη μέρα, ο ιδρυτής της J.C. Jacobsen έθεσε ως θεμέλιο λίθο της εταιρείας τα «χρυσά λόγια»…

(...) θα έχουμε σταθερό στόχο (...) να αναπτύξουμε την τέχνη της παρασκευής μπύρας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τελειότητας (...) και (...) να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ζυθοποιίας της μπύρας στη χώρα σε υψηλό επίπεδο με τρόπο επαγγελματικό.

Ακολουθώντας πιστά τα λόγια αυτά, δημιούργησε τα περίφημα εργαστήρια της Carlsberg, στα οποία έχουν γίνει μερικές από τις σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις των τελευταίων αιώνων, όπως η ανακάλυψη της κλίμακας pH, που μετράει την οξύτητα μια χημικής ουσίας, την κατηγοριοποίηση των ενζύμων και την αρχική έννοια της δομής της πρωτεΐνης.

Το 1883, έγινε ίσως η μεγαλύτερη τεχνολογική ανακάλυψη στην επιστήμη της ζυθοποιίας, η ανακάλυψη της αγνής μαγιάς, αποτέλεσμα της οποίας είναι η lager με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα. Η ανακάλυψη αυτή έδωσε και τον τίτλο στην Carlsberg σαν του «πατέρα» της σύγχρονης lager.

 



Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 170 χρόνια, οι επιστήμονες των εργαστηρίων της Carlsberg, ανακάλυψαν και απομόνωσαν ίχνη από την αρχική μαγιά και διέθεσαν παγκόσμια σε αριθμημένα συλλεκτικά μπουκάλια, που έχουν παραχθεί σε ελάχιστες ποσότητες με βάση την αρχική αυτή μαγιά του «πατέρα της lager».

Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ενεργειών για τους εορτασμούς των 170 χρόνων.

Η μπύρα Carlsberg παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Ζυθοβιομηχανία Λτδ, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης.

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ