Ξηρές καταιγίδες και ελαφριά βροχή από λάσπη τις επόμενες ώρες

Το χαμηλό βαρομετρικό από την Βόρειο Λιβύη - Αίγυπτο άρχισε να επηρεάζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με σκόνη. Κατά διαστήματα αναμένεται να πέσουν και σταγόνες λάσπης ή ελαφριές λασποβροχές ενώ το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν τοπικά και ξηρές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα βόρεια, ανατολικά και νότια παράλια στα 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6, ίσως και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 24 έως 25 στα νότια και δυτικά παράλια και 13 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος με λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 έως 18 στα παράλια και στους 7 στη χιονίστρα. Αύριο Πέμπτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες. Το απόγευμα οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν ένταση με πιθανό χαλάζι.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη όπου το πρωί ενδέχεται να είναι πυκνή. Εξασθένιση ανέμων σε σχέση με προηγούμενες μέρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ενώ το απόγευμα αναμένονται και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού.

Το Σάββατο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, λόγω αστάθειας. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση. Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος αρχικά, αλλά σύντομα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ