Θα κάνουμε Ανάσταση με καταιγίδες και χαλάζι

Χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή, λέει ο Έρικ Κίτας.

 


Σύμφωνα με το μετεωρολογικό του δελτίο, σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος.

Σύντομα όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους, νότια τμήματα του εσωτερικού αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας όπου θα έχουμε εκδήλωση αρκετών βροχών και καταιγίδων.

Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν νότια-νοτιοανατολική κίνηση και θα επηρεάσουν τοπικά μέχρι και παράλιες περιοχές των επαρχιών Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα παρατηρούνται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Τοπικά σε πεδινές περιοχές πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα ή και τοπικές πλημμύρες σε εκδήλωση έντονης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια, και 8 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 στη χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές νωρίς το απόγευμα.

Μεμονωμένη βροχή μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 με 23 στα παράλια και 12 στη χιονίστρα.

Την Δευτέρα ο καιρός αναμένεται στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές νωρίς το απόγευμα. Μεμονωμένη βροχή μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 με 23 στα παράλια και 12 στη χιονίστρα.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 με 23 στα παράλια και 13 στη χιονίστρα.

Χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί δεν μας επηρέασαν οι βροχές που είχαμε προαναφέρει, αλλά παρέμεναν στο θαλάσσιο χώρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ