Εργαστήρι αστροφωτογραφίας στην Κύπρο

Αυτό που κάνει την αστροφωτογραφία ένα συναρπαστικό τομέα της τέχνης της φωτογραφίας, είναι η αποκάλυψη σχημάτων και χρωμάτων που δε συλλαμβάνει το γυμνό μάτι στην άμεση παρατήρηση και φυσικά η αποτύπωσή τους.

 


Το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 διοργανώνει πρακτικό εργαστήρι αστροφωτογραφίας με τον Βρετανό φωτογράφο Ollie Taylor, κάτω από τον έναστρο ουρανό της κυπριακής άνοιξης.

Στόχος του Ollie Taylor είναι να δείξει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να δημιουργήσουν θαυμάσιες νυχτερινές εικόνες, ακόμη και με τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού πρακτικού εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν να προγραμματίζουν τις νυχτερινές φωτογραφικές τους εξορμήσεις με γνώμονα την επιλογή κατάλληλης τοποθεσίας, εποχής και ώρας.

Φωτογραφική σύνθεση, χειροκίνητη εστίαση, χρόνοι έκθεσης, αποτύπωση  του Γαλαξία και φωτογράφηση Star Trails (ίχνη αστέρων), πανοραμική  φωτογραφία και γενική αστροφωτογραφία σε πλαίσιο τοπίου, είναι τα βασικά θέματα που θα καλύπτονται με απλό και κατανοητό τρόπο.

Θα συζητηθούν επίσης χρήσιμα εργαλεία όπως εφαρμογές στο κινητό.

Πότε και που

Το εργαστήρι αστροφωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες, σε δύο διαφορετικές νύχτες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρακτικό εργαστήρι είτε στις 29, είτε στις 30 Απριλίου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην αστροφωτογραφία, ακόμη κι αν η γνώση τους περιορίζεται σε στάδιο αρχάριου, αφού ο Taylor θα προσφέρει ατομική καθοδήγηση στον κάθε συμμετέχοντα.

Και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 το απόγευμα της 1ης Μαΐου για το θεωρητικό μέρος, που περιλαμβάνει ζωντανή επεξεργασία φωτογραφιών σε Lightroom και Photoshop και συμβουλές για την αστροφωτογραφία.

Θέλεις να λάβεις μέρος;

Η συμμετοχή κοστίζει €135, και περιλαμβάνει την νυχτερινή φωτογράφηση, το θεωρητικό μάθημα, διακίνηση, και ΦΠΑ. Για εγγραφές επικοινωνείτε με το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στο 25354810. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα είναι τα δέκα άτομα.

Ελάχιστος απαραίτητος εξοπλισμός: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR, ευρυγώνιος φακός (μεταξύ 10 - 28mm), τριπόδι και φανάρι.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Οllie Taylor ασχολείται επαγγελματικά με την αστροφωτογραφία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Έχει ταξιδέψει και στο παρελθόν στην Κύπρο, όπου αποτύπωσε φωτογραφικά τ' αστέρια και το σύμπαν σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του νησιού μας, όπως τον ναό του Απόλλωνα Υλάτη και την εκκλησία Τιμίου Σταυρού στην Ανώγυρα. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και έντυπα, ενώ εκπροσωπείται από γνωστά φωτογραφικά πρακτορεία. Εκτός από την προσωπική του φωτογραφική δράση, o Ollie παραδίδει σεμινάρια  αστροφωτογραφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νησί της Σαντορίνης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ