Οι ταινίες που θα προβληθούν στο ΣΙΓΜΑ την πασχαλινή περίοδο

Το ΣΙΓΜΑ μπαίνει κυριολεκτικά στο κλίμα των ημερών και την μεγάλη εβδομάδα, προγραμματίζει μια σειρά από ταινίες πασχαλινού περιεχομένου.

 


Article featured image
Article featured image

Από την μεγάλη Τετάρτη, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού, έχει διαμορφωθεί αναλόγως.

Ρίξε μια ματιά πιο κάτω στις ταινίες που θα προβληθούν και σημείωσε αυτές που σε ενδιαφέρουν…

 

ΤΡΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ – Μεγάλη Τετάρτη στις 21:15

Ο μικρός Τρίσταν θα γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του πολέμου, όταν μπροστά στα μάτια του Ιρλανδοί πολέμαρχοι θα σκοτώσουν τους γονείς του. Τον ίδιο θα σώσει ο λόρδος Μαρκ που θα τον μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Καθώς περνούσαν τα χρόνια ο Τρίσταν έγινε ένας γοητευτικός και γενναίος άντρας. Σε μια μάχη πληγώνεται από το δηλητηριασμένο ξίφος του Ιρλανδού Μόρχολντ. Όλοι τον θεώρησαν νεκρό και τον κήδευσαν στη θάλασσα. Στα παράλια της Ιρλανδίας τον βρίσκει ετοιμοθάνατο η κόρη του πολεμοχαρή βασιλιά, η Ιζόλδη και τον θεραπεύει κρυφά από τον πατέρα της. Ένας δυνατός έρωτας γεννιέται μεταξύ τους όμως αναγκάζονται να χωρίσουν οι δρόμοι τους λόγω του σκληρού πατέρα της. Για κακή τους τύχη, ο πατέρας της, την προσφέρει στο λόρδο Μαρκ για να γίνει γυναίκα του και οι δύο νέοι αναγκάζονται να κρύψουν τον έρωτα τους. Τα συμφέροντα  και η προδοσία όμως θα μπουν στο δρόμο τους με τραγική συνέχεια.

Πρωταγωνιστούν: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David Patrick, Mark Strong, Henry Cavill

 

BIBLE: DAVID – Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στις 14:15

Μίνι θρησκευτική σειρά

Σε μια ταραγμένη εποχή, οι φυλές των Ισραηλιτών έχουν ανάγκη από έναν βασιλιά για να αντιμετωπίσουν τον δυνατό εχθρό τους, τους Φιλισταίους. Σε μια ταραγμένη εποχή, οι φυλές των Ισραηλιτών έχουν ανάγκη από έναν βασιλιά για να αντιμετωπίσουν τον δυνατό εχθρό τους, τους Φιλισταίους. Ο προφήτης Σαμουήλ κάνει βασιλιά τον απλό αγρότη Σαούλ, που γρήγορα κυριεύεται από προσωπικό πάθος και ανυπακοή στον Θεό. Τότε, ο Σαμουήλ προφητεύει τη βασιλεία του νεαρού βοσκού Δαυίδ, που σύντομα θα αντιμετωπίσει τον πιο άγριο πολεμιστή των Φιλισταίων, τον Γολιάθ, σε μια άνιση μάχη, που θα κρίνει το μέλλον του Ισραήλ...

Το Β’ μέρος της σειράς θα προβληθεί την Μεγάλη Παρασκευή στις 14:15

 

BEN HUR – Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στις 18:30

Ο Μπεν Χουρ απολαμβάνει μια άνετη ζωή στην Ιερουσαλήμ καθώς είναι γόνος πλούσιας εβραϊκής  οικογένειας, αλλά και αξιωματικός στο ρωμαϊκό στρατό. Όταν, μετά από χρόνια, ξανασυναντά τον Μεσσάλα, παιδικό του φίλο και τωρινό κυβερνήτη της πόλης, η χαρά των δύο ανδρών είναι μεγάλη  όμως σύντομα θα τους χωρίσουν οι διαφορετικές απόψεις τους στην πολιτική. Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή όταν τη μέρα της παρέλασης για την υποδοχή του καινούριου  κυβερνήτη, ένα τούβλο θα πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του Μπεν Χουρ πάνω στον Μεσσάλα και ο πρώτος θα κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας του κυβερνήτη. Με προτροπή  του Μεσσάλα, ο Μπεν Χουρ θα καταδικαστεί ως σκλάβος στις γαλέρες ενώ η μητέρα του και η αδελφή του θα φυλακιστούν. Όμως ο νεαρός θα αποφασίσει να πάρει την εκδίκησή του.

Πρωταγωνιστούν: Joseph Morgan, Stephen Campbell, Emily Vancamp, Kristin Kreuk, κ.α. 

Το Β’ μέρος της ταινίας θα προβληθεί την Μεγάλη Παρασκευή στις 18:30

 

A STORY OF DAVID – Μεγάλη Πέμπτη στις 21:15

Ο Βασιλιάς Σαούλ του Ισραήλ ζηλεύει τη φήμη και τη λατρεία του κόσμου για τον Δαυίδ, ο οποίος πριν από χρόνια σκότωσε τον Γολιάθ και έφερε τη νίκη στις στρατιές του Σαούλ. Τώρα, ο Σαούλ, παρακινούμενος από τους συμβούλους του, προσπαθεί να σκοτώσει τον Δαυίδ. Ο γιός του και καλύτερος φίλος του Δαυίδ, Ιωναθάν, συνωμοτεί με τον Δαυίδ και προσπαθεί για να τον βοηθήσει.

Πρωταγωνιστούν: Peter Arne, Jeff Chandler, David Knight, Donald Pleasence, Barbara Shelley, Basil Sydney, κ.α.

 

SOLOMON AND SHEBA – Μεγάλη Πέμπτη στις 23:00

Λίγο πριν το θάνατό του, ο βασιλιάς Δαυίδ ορίζει διάδοχό του τον γιο του Σολομώντα Αυτή η απόφαση προκαλεί την οργή και τον φθόνο του Αδωνίονα, αδελφού του Σολομώντα και νόμιμου διαδόχου του θρόνου. Στη διακυβέρνηση της χώρας του, ο Σολομώντας αποδεικνύεται σοφός, προνοητικός και συνετός. Τρία χαρίσματα που προκαλούν την ανησυχία του Φαραώ της Αιγύπτου. Σε μια προσπάθειά του να διαιρέσει τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ και να ρίξει τον Σολομώντα από το θρόνο, ο Φαραώ έρχεται σ’ επαφή με τη γοητευτική Βασίλισσα του Σαββά, που αναλαμβάνει να ταξιδέψει μέχρι την Ιερουσαλήμ για να σαγηνεύσει τον Σολομώντα..

Πρωταγωνιστούν: Yul Brynner, Gina Lollobrigida, George Sanders, Marisa Pavan, κ.α.

 

MOTHER THERESA OF CALCUTA – Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στις 01:20

Στα  Σκόπια, το 1918, η μικρή Άγκνες ζει ευτυχισμένη με την οικογένεια της. Η 

δυναμικότητα και η φιλευσπλαχνία του πατέρα της εμπνέουν την Άγκνες και στα δεκαοκτώ της  αποφασίζει να γίνει μοναχή, παίρνει το όνομα Τερέζα και πηγαίνει στην Καλκούτα. Η μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο της την φέρνει αντιμέτωπη με τους κανόνες  του μοναστηριού. Τότε αρχίζει ένα αγώνα για να της επιτρέψει το Βατικανό να ιδρύσει Τάγμα  Ιεραποστόλων για να βοηθά όσους έχουν ανάγκη.

Πρωταγωνιστούν: Hussey Olivia, Somma Sebastiano, Rubio Ingrid, Mendel Michael, Ayessa Guillermo

Το Β’ μέρος της ταινίας θα προβληθεί την Μεγάλη Παρασκευή στις 01:20

 

BIBLE: APOCALYPSE – Μεγάλη Παρασκευή στις 10:30

O Ρωμαίος  αυτοκράτορας Δομιτιανός, ανακήρυξε τον εαυτό του άρχοντα του ουρανού και της γης, έτσι ξάπλωσε άγριο κυνηγητό εναντίον των χριστιανών.  Ο Απόστολος Ιωάννης, κρατούμενος στο νησί Πάτμος, προσπαθεί να σώσει τον χριστιανισμό από την εξαφάνιση με το να στέλνει γράμματα στις χριστιανικές κοινότητες του χωριού του.  Η πιστή χριστιανή Αϊρήν, θέλοντας να γνωρίσει τον τελευταίο μάρτυρα του χριστιανισμού, βρήκε στην φυλακή τον Ιωάννη ο οποίος της λέει για τα οράματα του με τον Ιησού και της ζητά να τα διαδώσει.  Στο μεταξύ η Αϊρήν ερωτεύεται τον Βαλέριο, που είναι κατάσκοπος του Δομιτιανού, υποδυόμενος ως δούλος, για να μάθει αν είναι ζωντανός ο Ιωάννης.

Πρωταγωνιστούν: Arris Richard, Belvedere Victoria, Sadler Benjamin, Kohlund Christian, Sander Erol

 

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΘΗ – Μεγάλη Παρασκευή στις 12:15

Κυπριακή τηλεταινία. Ο Λευτέρης είναι ερωτευμένος με τη Φωτεινή. Δεν μπορεί, όμως, να τη ζητήσει σε γάμο, μιας και προτεραιότητα έχει η ανύπαντρη και σαραντάρα αδερφή του Αννέτα. Η Φωτεινή στα δεκαεπτά της εξαναγκάστηκε σε ένα αρραβώνα. Τελικά, λόγω της αρνητικής της στάσης απέναντι του, ο αρραβωνιαστικός της φεύγει στην Αμερική και από τότε κανένας χωριανός δε θέλησε να τη γυρέψει σε γάμο. Στα είκοσι πέντε της σχεδόν πια, κάνει τη μάνα της να ανησυχεί. Ο πατέρας της, Χριστοφής, δεν έχει δύναμη να εναντιωθεί στη γυναίκα του, Θεκλού. Κάποια χρόνια πριν, σε ένα καβγά τους, άθελά του την έσπρωξε. Εκείνη ήταν έγκυος, έχασε το παιδί που είχε μέσα της, δεν μπόρεσε να ξανακάνει παιδιά κι από τότε δεν του το συγχώρησε ποτέ. Ο Χριστοφής το κουβαλάει σαν βάρος μέσα του. Από την άλλη η χήρα Μυροφόρα αντιλαμβάνεται ότι λόγω της χαρτοπαιξίας του γιου της Βασίλη, η περιουσία τους έχει τιναχτεί στον αέρα. Ο Βασίλης διατηρεί κρυφό δεσμό με την κοπέλα που έχουν για τις δουλειές του σπιτιού, τη Μαρούλα. Η Μυροφόρα τον προξενεύει στη Φωτεινή η οποία δεν μπορεί να παραγκωνίσει τη μητέρα της. Μυροφόρα και Θεκλού τα βρίσκουν μεταξύ τους, συμφωνούν να δώσουν λόγο στο τραπέζι της Λαμπρής, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους…

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Δημητρίου, Πόπη Αβραάμ, Ανδρούλα Ηρακλέους, Τόνυ Δημητρίου, Έλενα Χριστοφή, Κούλης Νικολάου, Μαρία Ιωάννου, Φώτης Γεωργίδης κ.α. 

 

Ο ΧΙΤΩΝ – Μεγάλη Παρασκευή στις 21:15

Ο Μάρκελος Γάλιος, ένας νεαρός Ρωμαίος ευπατρίδης που βρίσκεται στην Παλαιστίνη, μαθαίνει ότι ο Πόντιος Πιλάτος έχει διατάξει τη σύλληψη ενός Ιουδαίου επαναστάτη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο «Υιός του Θεού». Ο Μάρκελoς δωρoδoκεί τov εκατόvταρχo Παύλo με 30 αργύρια για

vα παγιδέψει τov "ευφάvταστo ταραξία". Εvώ όμως o Μάρκελoς ετoιμάζεται vα επιστρέψει στo Κάπρι, κατόπιv εvτoλής τoυ Αυτoκράτoρα Τιβέριoυ, διατάσσεται vα ηγηθεί της oμάδας πoυ θα επιβλέπει τη σταύρωση τoυ αιρετικoύ και δύοo ακόμη κακoπoιώv. Η απoστoλή αυτή πρoκαλεί δυσφoρία στov Μάρκελo, o oπoίoς κάτω από τη σκιά τoυ σταυρoύ, μεθoκoπάει και κερδίζει στα ζάρια τov Χιτώvα τoυ Iησoύ. Επιστρέφovτας στo Κάπρι, o vεαρός Ρωμαίoς καταλαμβάvεται από   βασαvιστικές τύψεις και εξoμoλoγείται στηv αγαπημένη τoυ πριγκίπισσα Νταϊάvα ότι είvαι τρελός. Οι γιατρoί τoυ Τιβέριoυ πoυ τov εξετάζoυv, συμβoυλεύoυv τov Μάρκελo ότι θα λυτρωθεί μovάχα αv βρει και καταστρέψει τov χιτώvα...  

Πρωταγωνιστούν: Richard Burton, Jean Simmons, Victor Mature

 

DEMETRIUS AND THE GLADIATORS – Μεγάλη Παρασκευή στις 23:30

Ο Δημήτριoς είvαι έvας γεvvαίoς Χριστιαvός, στov oπoίo παραδίδει o Απόστoλoς Πέτρoς τov ιερό Χιτώvα τoυ Iησoύ. Οταv αρvείται v' απoκαλύψει τo μέρoς όπoυ έχει κρύψει τo χιτώvα, o Δημήτριoς καταδικάζεται από τoυς Ρωμαίoυς vα ακoλoυθήσει τηv επικίvδυvη καριέρα τoυ μovoμάχoυ. Ωστόσo, χάρη στo σθέvoς και τη μυϊκή τoυ δύvαμη, κατoρθώvει vα τα βγάλει πέρα όχι μόvo με αvθρώπιvoυς αvτιπάλoυς, αλλά και με τις δύo άγριες τίγρεις πoυ διατάζει vα ρίξoυv στηv αρέvα η μoχθηρή Μεσσαλίvα. Μετά από τoυς άθλoυς τoυ, o θαρραλέoς Έλληvας αvακήρυσσεται ήρωας. Απoκτά τιμητικά αξιώματα και δέχεται τις περιπoιήσεις της  Μεσσαλίvας, ως τη στιγμή πoυ τov πλησιάζει ξαvά o Πέτρoς. Τότε φoυvτώvει πάλι μέσα τoυ η φλόγα της χριστιανικής πίστης…

Πρωταγωνιστούν: Victor Mature, Susan Hayward, Michael Rennie

 

HILDEGARDE – Μεγάλο Σάββατο στις 10:30

Ο Κρις, ο Τζέρεμυ και η μικρή Ίζαμπελ, μετά το θάνατο του πατέρα τους ζουν μόνο με τη μητέρα τους που δουλεύει σκληρά για να επιβιώσει η οικογένεια της. Μέλος της οποίας είναι και η πάπια Χίλντεγκαρντ που πρόσφατα γέννησε και όλοι περιμένουν χαρούμενοι να δουν τα μικρά. Δύο κλέφτες πουλιών αρπάζουν την Χιλντεγκαρντ και τα παιδιά ξεκινούν ένα επικίνδυνο και περιπετειώδες ταξίδι για να σώσουν τη πάπια τους.

Πρωταγωνιστούν: Richard E. Grant, Tom Long, Tara Morice

 

GOOD BOY – Μεγάλο Σάββατο στις 14:00

Ο δωδεκάχρονος Όουεν θα ανακαλύψει ότι ο νέος τετράποδος φίλος του με το όνομα Χαμπλ όχι μόνο μιλάει, αλλά είναι και μυστικός διαπλανητικός πράκτορας! Ο Χαμπλ ήρθε στη Γη για ένα σκοπό: να φτιάξει μια στρατιά από σκύλους που θα κατακτήσουν τον πλανήτη!

Πρωταγωνιστούν: Liam Aiken, Matthew Broderick, Molly Shannon

 

THE GREATEST STORY EVER TOLD – Μεγάλο Σάββατο στις 19:15

Η ιστορία του Ιησού του Ναζωραίου: η γέννηση στη φάτνη της Βηθλεέμ, η φυγή στην Αίγυπτο, η συνάντηση με τους μαθητές, τα θαύματα, η είσοδος στα Ιεροσόλυμα, η σύλληψη, η σταύρωση, η Ανάσταση.  

Πρωταγωνιστούν: Charlton Heston, Dorothy McGuire, Max von Sydow 

 

DOG LOVERS SYMPHONY – Δευτέρα του Πάσχα στις 10:00

Ένας πρώην κατάδικος συναντά μία εκπαιδεύτρια σκύλων, η οποία του ζητά να την βοηθήσει με την δουλειά της, ως προσπάθεια επανένταξης του στην κοινωνία.

Πρωταγωνιστούν: Alaina Huffman, Maxwell Caulfield κ.α.

 

PICKING UP AND DROPPING OFF – Δευτέρα του Πάσχα στις 14:00

Ένας χωρισμένος πατέρας και μία χωρισμένη μητέρα ξεκινούν να συναντιόνται όταν πήγαν στο αεροδρόμιο, ο ένας για να παραλάβει το παιδί του και η άλλη για να το στείλει.

Πρωταγωνιστούν: Scott Wolf,  Amanda Detmer, Rachelle Lefevre, Eddi Mcclintock

 

FANTASTIC FOUR – Δευτέρα του Πάσχα στις 18:15

Ένας εφευρέτης αστροναύτης πραγματοποιεί το όνειρο μιας πολύ σημαντικής διαστημικής  έρευνας με την χρηματική υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου Βίκτορ φον Ντουμ, παλιού αντίζηλού του. Ο ίδιος όμως και τρεις συνταξιδιώτες του αποκτούν παράξενες δυνάμεις, όταν  πλήττονται από κοσμική καταιγίδα, δημιουργώντας έτσι τους ήρωες Fantastic Four.

Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Άλμπα, Γιόαν Γκρίφιθ, Μάικλ Τσίκλις, Κρις Έβανς


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ