Έπεσε ξύλο στην ελληνική βουλή μεταξύ Κασιδιάρη και Δένδια [ΒΙΝΤΕΟ]

Θυμάστε που κατά καιρούς παρακολουθούμε βίντεο στο διαδίκτυο από άγριους ξυλοδαρμούς στα κοινοβούλια άλλων χωρών και απορούμε πώς μπορεί να φτάνουν σε τέτοια σημεία και να μην κρατούν καν τα προσχήματα;

 


Article featured image
Article featured image

Να λοιπόν που ήρθε η στιγμή να θαυμάσουμε παρόμοια περιστατικά απείρου κάλλους και στην ελληνική βουλή. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τόση ένταση.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγη ώρα, μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, όταν ο δεύτερος τόλμησε να περάσει μπροστά από τον πρώτο, την ώρα που αυτός μιλούσε για το πολυνομοσχέδιο.

Ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης του ζήτησε το λόγο. «Δεν βλέπεις ότι μιλάω;», με απειλητικό ύφος, με τον Νίκο Δένδια να απαντά και να προκαλείται ένταση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και παρέμβαση σχεδόν του συνόλου των βουλευτών, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε κατά του Νίκου Δένδια σπρώχνοντάς τον, ενώ φέρεται να τον χτύπησε.

Ο Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να πετούν ποτήρια με νερό και η μετάδοση από την συζήτηση διακόπηκε. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης στην Βουλή, Μάκης Μπαλαούρας, ζήτησε επανειλημμένα την παρέμβαση της φρουράς και την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

 Βγαίνοντας από την αίθουσα η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο μεν Γιάννης Λαγός της Χ.Α. ισχυριζόταν ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια, ενώ ο ίδιος ο δράστης έλεγε ότι «γα@@σα μια αδ@@@ή για τα Μνημόνια και τα αίσχη που φέρνουν στη Βουλή».

Για φασιστικές προκλήσεις έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Για απρόκλητη επίθεση χωρίς να υπάρχει οιοσδήποτε λόγος, είπε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ και ζήτησε την αποβολή του συνόλου της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Χειροδικία κατά του Ν. Δένδια κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για τα περαιτέρω, είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ