Μπήκαμε στο ακριβότερο σπίτι της Κύπρου [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Από το 2013 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της εντυπωσιακής -σε σχήμα πλοίου- κατοικίας και εντεύθεν, έχουν γεννηθεί, κυρίως από τους ντόπιους, διάφοροι αστικοί μύθοι που το συνοδεύουν και διατηρούν ζωντανό το μυστήριο.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Γιώργος Μιχαήλ

 

Μερικοί από τους αστικούς μύθους αναφέρουν:

- Έπαυλη που έχτισε ο Roman Abramovich.

- Σπίτι Ρώσσου, του οποίου όμως κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητα.

- Εξοχική (;) κατοικία Εμίρη από τη Σαουδική Αραβία.

 

Μύθοι οι οποίοι «οργίασαν» όταν λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του έγινε γνωστό πως το Santa Barbara Residence ψάχνει αγοραστή για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που το καθιστά ως το ακριβότερο σπίτι στην Κύπρο -όπως αναφέρει στη CITY ο ιδιοκτήτης της έπαυλης. 


Κάθε όροφος έχει ένα συγκεκριμένο θέμα ενώ έχει και όνομα εμπνευσμένο από τους θεούς του Ολύμπου.


Από τότε μέχρι σήμερα, διάφοροι προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο δημοσιεύοντας φωτογραφίες και υλικό από το εσωτερικό του σπιτιού, οι οποίες βέβαια ήταν μακέτες από την επίσημη ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας, χωρίς όμως ποτέ να δίνουν κάποια ουσιαστική πληροφορία πέρα από τα προφανή.

Τέσσερα χρόνια μετά, με το μυστήριο να παραμένει άλυτο, η εξιδεικευμένη στην επίλυση μυστηρίων διεπιστημονική ομάδα της CITY, προσπάθησε να εντοπίσει τον πραγματικό ιδιοκτήτη του Santa Barbara Residence και να επιδιώξει μια ξενάγηση σε όλους τους χώρους της έπαυλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΝΙΚΙΕΣ



 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: ΑΛΥΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Το ραντεβού κλείστηκε με τον γιό του ιδιοκτήτη, κ. Παναγιώτη Μακεδόνα, ο οποίος θα αναλάμβανε να μας ξεναγήσει στο πολυεπίπεδο γυάλινο κτήριο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αμαθούντας και είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα.

«Το γυαλί με το οποίο επενδύθηκε το σπίτι αποτελεί ένα από τα μεγάλα μυστικά του. Είναι ειδική παραγγελία από τη Γαλλία και είναι τετραπλού πάχους για να διατηρεί τη θερμοκρασία εσωτερικά σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ έχει σημεία τα οποία είναι αλεξίσφαιρα», εξηγεί ο κ. Μακεδόνας.


Το Santa Barbara Residence είναι πλήρως αυτοματοποιημένο με όλες τις λειτουργίες να πραγματοποιούνται από το κινητό και το tablet.




 

Από την είσοδο και μόνο, δέχεσαι ένα κύμα πολυτέλειας και πλούτου, προφίλ το οποίο οι ιδιοκτήτες ήθελαν να δώσουν αφού η κατασκευή του Santa Barbara Residence ξεκίνησε με σκοπό να πωληθεί σε κάποιον Ρώσσο εκατομμυριούχο. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ομάδα που σχεδίασε το σπίτι εξωτερικά και εσωτερικά ήταν ρωσική, για να μπορεί να συλλάβει τις ανάγκες ενός Ρώσου μεγιστάνα και να της εφαρμόσει στην πράξη.





Όροφος Ερμής 

 

Το σπίτι αποτελείται από 4 ορόφους και 1 υπόγειο χώρο στον οποίο υπάρχουν τα δωμάτια του προσωπικού. Κάθε όροφος έχει ένα συγκεκριμένο θέμα ενώ έχει και όνομα εμπνευσμένο από τους θεούς του Ολύμπου. Ο όροφος «Δίας», ο όροφος «Ερμής», ο όροφος «Απόλλωνας» και τέλος ο όροφος «Ποσειδώνας».

Η 3000 m2 οικία διαθέτει δύο πισίνες, μια εξωτερική με εντοιχισμένο bar και παιδική πισίνα και μια θερμαινόμενη εσωτερική (όροφος Ποσειδώνας), η οποία έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε φωσφορίζουσα.

Στον όροφο «Απόλλωνας» θα βρεις το χώρο ψυχαγωγίας, με home cinema, ενυδρείο, επαγγελματικό ηχητικό σύστημα για να γίνεται club, χώρο για snooker ή μπιλιάρδο και τηλεοράσεις, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα τρία επιπλέον υπνοδωμάτια του σπιτιού.



 

Όροφος Δίας (master bedroom)





Οι ντουλάπες επενδύθηκαν με γυαλί Μουράνο 

 

Το μπάνιο του master bedroom διαθέτει ντους, τζακούζι και σάουνα, ενώ τα γυαλιά είναι φτιαγμένα με την τεχνολογία Priva Glass για να προσφέρουν περισσότερη προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. 



Το διακοσμητικό πάνω από το τζακούζι είναι γρανίτης με πετρώματα εκατομμυρίων χρόνων από την Μογγολία, ο οποίος τελειοποιήθηκε στην Ιταλία και αποτελεί κομμάτι τέχνης.



 

Η έπαυλη διαθέτει δύο ανελκυστήρες, έναν για το προσωπικό και έναν για τους ιδιοκτήτες.



Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μακεδόνας, το τελευταίο διάστημα άρχισε να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον από αγοραστές, δυστυχώς όμως οι προσφορές που κάνουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του σπιτιού. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις γνωστών Ρώσσων πολυεκατομμυριούχων, οι οποίοι θεώρησαν πως οι χώροι που διαθέτει η έπαυλη για το προσωπικό είναι λίγοι, αφού στην υπηρεσία τους κάθε βράδυ χρειάζονται stand by τουλάχιστον 25 άτομα προσωπικό, αναφέρει χαριτολογώντας ο κύριος Μακεδόνας.


Πολλές φορές φέρνω πελάτες να δουν το σπίτι μέρα και τους ξαναφέρνω το βράδυ για να δουν τους κρυφούς φωτισμούς που υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους χώρους της έπαυλης και την αναδεικνύουν.


Ο χώρος από τον καιρό που ολοκληρώθηκε, διαθέτει μόνιμο προσωπικό το οποίο συντηρεί τους κήπους, καθαρίζει τους εσωτερικούς χώρους και γενικότερα φροντίζει το σπίτι, το οποίο όμως πλέον λειτουργεί με τη λιγότερη δυνατή ενέργεια που χρειάζεται, κυρίως για λόγους οικονομίας.

«Φανταστείτε πόσο θα εκτοξευόταν το κόστος αν συντηρούσαμε τις πισίνες, τα ενυδρεία, τις λίμνες κοκ. Όταν φυσικά βρεθεί αγοραστής, όλα θα γίνουν όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένα ενώ και το σπίτι θα παραδοθεί πλήρως επιπλωμένο στον ιδιοκτήτη, κόστος το οποίο ανέρχεται γύρω στο 1 εκατομμύριο», αναφέρει ο κ. Μακεδόνας.

 

Όροφος Απόλλωνας 


Η 3000 m2 οικία διαθέτει δύο πισίνες, μια εξωτερική με εντοιχισμένο bar και παιδική πισίνα και μια θερμαινόμενη εσωτερική (όροφος Ποσειδώνας).


Το Santa Barbara Residence είναι πλήρως αυτοματοποιημένο με όλες τις λειτουργίες να πραγματοποιούνται από το κινητό και το tablet. «Πόρτες, φώτα, κουρτίνες, μουσική, κλιματισμός κ.α. όλα με μια εντολή. Εδώ, θα ήταν καλό να αναφέρουμε επίσης ότι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η έπαυλη διαθέτει γεννήτρια η οποία μπαίνει σε λειτουργία σχεδόν αμέσως για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, άρα εξασφαλίζουμε και μια αυτονομία», συμπληρώνει.

 

Τα υπνοδωμάτια στον όροφο Απόλλωνας



 

Στον όροφο Ποσειδώνας (1ος) υπάρχει η κάβα-βράχος και το SPA, το οποίο διαθέτει την εσωτερική πισίνα με το μπαρ, σάουνα, Jacuzzi, snow cabin, 2 αποδυτήρια, 3 treatment room και ένα μεγάλο ενυδρείο.

 



Όροφος Ποσειδώνας



 

Εσωτερικός κήπος με λίμνη



Αίθουσα γυμναστηρίου 



 

Στον υπόγειο χώρο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα



 

Οι εξωτερικοί κήποι, οι οποίοι έχουν θέα στη θάλασσα, είναι πραγματικά ειδυλλιακοί ενώ, όπως μας είπε ο υπεύθυνος προσωπικού, το βράδυ που φωτίζονται το σκηνικό γίνεται μαγικό. «Πολλές φορές φέρνω πελάτες να δουν το σπίτι μέρα, και τους ξαναφέρνω το βράδυ για να δουν τους κρυφούς φωτισμούς που υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους χώρους της έπαυλης και την αναδεικνύουν», δηλώνει ο κ. Μακεδόνας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ