Οι πινακίδες των αυτοκινήτων στην Κύπρο δεν θα 'ναι πια οι ίδιες

Πλέον, όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να αγοράζει πινακίδες κυκλοφορίας της αρεσκείας του, όπως ακριβώς γίνεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν το 2015 εγκρίθηκε το σχετικό νομοσχέδιο από το Υπουργικό Συμβούλιο, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι το θεωρήσαμε λίγο αστείο.

Φαντάσου -λέγαμε- τι θα βλέπουμε στους δρόμους αν ισχύσει κάτι τέτοιο. Από τη φαντασία όμως περάσαμε στην πραγματικότητα, αφού από την Παρασκευή 9 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών έδωσε το πράσινο φως στο σχετικό νομοσχέδιο και από τούδε και στο εξής ο καθένας μπορεί να προχωρά σε διαδικασία πλειστηριασμού για να αγοράσει την πινακίδα της αρεσκείας του. 

 

Διάβασε κι αυτό: Γράψε ότι θες στην πινακίδα σου



Το εν λόγω ν/σ προβλέπει ότι με την καταβολή του ανάλογου ποσού, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέσω δημοπρασίας να αποκτήσει την προσωπική του πινακίδα.

Η πινακίδα αυτή θα ανήκει στον πολίτη και όχι στο όχημα, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται σε καινούργιο όχημα που θα αγοράσει ο ιδιοκτήτης, θα αποτελείται από συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών (μέχρι 8 ψηφία και αριθμοί), ενώ τα ψηφία θα έχουν το μέγεθος των κοινών πινακίδων για να γίνονται ευδιάκριτα από την αστυνομία.

 

Είναι πολλά τα λεφτά Χάρη…

Όπως σε κάθε περίπτωση έτσι κι εδώ, ισχύει η ρήση «το τερπνόν μετά του ωφελίμου» αφού η επιχείρηση «προσωπικές πινακίδες» θα αποφέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κράτος νοουμένου ότι το να αγοράσει κάποιος πινακίδα της αρεσκείας του, είναι πολύ πιο ακριβό από τις συμβατικές πινακίδες.

Απόδειξη πως εκτός από τις ΗΠΑ που είναι μια πολύ διαδεδομένη τακτική και μετρά περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα με προσωπικές πινακίδες, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχει αυτή η επιλογή, εφαρμόζεται κυρίως από πλούσιους ιδιοκτήτες ακριβών οχημάτων, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις πινακίδων με συγκεκριμένα ψηφία ή συνδυασμό γραμμάτων που κόστισαν από μερικές χιλιάδες ευρώ έως πολλά εκατομμύρια.

Στην Κύπρο πάντως το ζητούμενο δεν νομίζουμε να είναι τα χρήματα, αλλά οι «ευφάνταστες» ονομασίες που θα επιλέγουν για τις πινακίδες τους οι ιδιοκτήτες των οχημάτων.

 

Αλήθεια, τι ονομασίες πιστεύετε ότι θα επιλέγουν οι Κύπριοι οδηγοί για τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους; Στείλτε μας τις ιδέες σας στο inbox


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ