Η Αλέξια παρουσιάζει το πρόγραμμα «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης» στο Άνασσα

Εργαστήρια αλλά και μια συναυλία στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Το Πρόγραμμα της ΑΛΕΞΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης - Μουσικό Κίνημα», είναι ένα Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό, Οutreach πρόγραμμα βασισμένο στη Μουσική Ακρόαση ηχογραφημένης και ζωντανής μουσικής και απευθύνεται σε παιδιά και σε εφήβους από 6-18 χρονών.

Το Re-bE σημαίνει να επανέλθουμε στην αυθεντική μας κατάσταση, η οποία είναι μία κατάσταση συνεχούς και διαρκούς χαράς μέσω της Μουσικής και της Έκφρασης.

Το Re-bE περιλαμβάνει 6 κατηγορίες δημιουργικών ασκήσεων που έχουν σαν βάση την Μουσική, τον Αυτοσχεδιασμό, τη Δημιουργικότητα, την Έμπνευση των συμμετεχόντων και την ελεύθερη Έκφραση: «Re-bE Μουσική, Re-bE Τέχνη, Re-bE Δημιουργική Αφήγηση, Re-bE Δημιουργική Κίνηση, Re- bE Δημιουργική Περιέργεια, Re-bE Περιβάλλον».

Το όραμα του Re-bE, είναι να συμβάλει ώστε η ποιοτική μουσική να είναι προσιτή, διαθέσιμη, προς όλους, παντού και να απευθύνεται σε παιδιά κάθε κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, και κάθε μορφωτικού επιπέδου, είτε έχουν κλίση προς τη μουσική είτε όχι και χωρίς να απαιτείται καμιιά προεργασία ή προετοιμασία.

Τα είδη της Μουσικής του Re-bE είναι: Κλασσική Μουσική, Τζαζ, Μουσική κινηματογράφου, Μουσικές του κόσμου / Παραδοσιακή μουσική, Μίκης Θεοδωράκης, Αυτοσχεδιαστική μουσική.

Μέρος του Re-bE είναι το «Re-bE Κοινότητες» το οποίο προσφέρεται δωρεάν από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017, στην περιοχή της Πάφου, στην Τάλα και στο Νέο Χωριό.  Υπάρχει δε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς τα γειτονικά χωριά. Κατά την διάρκεια των 20 εργαστηρίων Re-bE, η έκθεση στην Μουσική Ακρόαση γίνεται από: Ηχογραφημένη Μουσική, Βιντεο-προβολές, Ζωντανή Μουσική, από επαγγελματίες Μουσικούς συμπεριλαμβανομένης και της Αλέξιας Βασιλείου (Τραγούδι - Αυτοσχεδιασμός), καθώς και μέσω Διαλέξεων από Μουσικούς.

Τα εργαστήρια, ολοκληρώνονται με δύο σημαντικά γεγονότα: το «Re-bE Drum Circle» και την συναυλία της Αλέξιας «Alexia LIVE at Anassa», στο Ξενοδοχείο Άνασσα. Παιδιά που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και στη συναυλία βάσει των ταλέντων και κλίσεων του καθενός. Παραδείγματος χάρη: φωνή, μουσικό όργανο, αυτοσχεδιασμός, σκηνικά, φωτισμός, ενδυματολογία, διοργάνωση κ.ά.

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες:

6 και 7 Ιουλίου - ΤΑΛΑ, Πάφου       

8-15 Ιουλίου - Νέο Χωριό Πάφου                                           

12 Ιουλίου Drum circle - Νέο Χωριό παραλία Άνασσα     

22 Ιουλίου Συναυλία Αλέξιας - Ξενοδοχείο Άνασσα

 

Ώρες:

Πέμπτη 6 Ιουλίου μέχρι Κυριακή 9 Ιουλίου:

9.00πμ -10.30πμ

11.30πμ -1.00μμ

5.00μμ -7.00μμ

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου και Τρίτη 11 Ιουλίου:

10.30πμ -12.00μμ

5.00μμ -7.00μμ

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου: Re-bE Drum circle

7.30μμ - 9.00μμ

 

Σάββατο 22 Ιουλίου:

5.00μμ - 8.00μμ: Re-bE Gallery

9.00μμ - 11.00μμ: Συναυλία της Αλέξιας

 

Ηλικίες:

α) 6 - 11 χρονών

β) 12 - 15 χρονών

γ) 16 - 18 χρονών

 

Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο:

10 άτομα (2 εργαστήρια ανά ηλικιακή ομάδα)

 

Κόστος/Εισιτήρια:

Δωρεάν συμμετοχή στα εργαστήρια

Είσοδος ελεύθερη στο Drum circle και στην Συναυλία

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για εργαστήρια, Drum circle και συναυλία

Απαιτείται έγκαιρη εγγραφή.

 

Γλώσσα εργαστηρίων:

Ελληνικά και Αγγλικά

 

Πληροφορίες / Εγγραφή:

Ξενοδοχείο Άνασσα: 26888705

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ