Οι μαθητές της Λεμύθου πάνε Λονδίνο... με/για την «Ειρήνη»

Το έργο που έφτιαξαν οι μαθητές της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου μαζί με τη δασκάλα τους κυρία Πόπη Νικολάου, επιλέγηκε ανάμεσα σε 24.000 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο και μπήκε τελικά στο shortlist των 20 καλύτερων τα οποία θα διαγωνιστούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού τέχνης που διοργανώνει η Saatchi Gallery στο Λονδίνο.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως ίσως θυμάστε, η κυρία Πόπη Νικολάου ταξίδεψε και πέρσι ως το Λονδίνο με τους μαθητές της (από το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου), και πάλι για τον αντίστοιχο διαγωνισμό, φέρνοντας μάλιστα πίσω στην Κύπρο το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο για το έργο «Μετανάστες».



Η στιγμή της ανακοίνωσης της περσινής σημαντικής βράβευσης



Ο διαγωνισμός φέτος με τους 20 φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 και 13 Ιουλίου, οπότε μένει να δούμε κατά πόσο το γλυπτό «Ειρήνη», με τις 17 (φτιαγμένες σε φυσικό μέγεθος) ανθρώπινες φιγούρες, ενηλίκων και παιδιών, που ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το περιστέρι της ειρήνης, θα καταφέρει με τα ανοικτά φτερά του να πετάξει ψηλά και να γεφυρώσει ηπείρους και πολιτισμούς… αποσπώντας ίσως και κάποιο βραβείο.

 



Πάντως, αξίζει να πούμε πως το έργο που φτιάχτηκε από μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι φοιτούν από τη δευτέρα Γυμνασίου μέχρι και τη δευτέρα Λυκείου, στη Λεμύθου, απέσπασε ήδη το 1ο Βραβείο (γλυπτικής) στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.





Η CITY εύχεται καλή επιτυχία στην κυρία Πόπη Νικολάου και στους μαθητές της, οι οποίοι μέσω της Τέχνης καταφέρνουν να πουν όσα οι πλείστοι πολιτικοί δεν καταφέρνουν καν να σκεφτούν.

 



Η εκπαιδευτικός Πόπη Νικολάου κατά τη διαδικασία δημιουργίας του έργου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ