«Εκτός από τη μουσική, αρέσκει μας και το φαΐ»

Παρόλο που η σύνθεση δικών τους κομματιών είναι ο κύριος προσανατολισμός της μπάντας, εντούτοις συνηθίζουν να διασκευάζουν και κάποια κομμάτια στα οποία θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν το δικό τους ήχο και ύφος. Προϋπόθεση, φυσικά, όπως μας λένε, είναι να μπορούν να παντρέψουν καλαίσθητα τον ήχο τους με τη συγκεκριμένη διασκευή, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το ίδιο το κομμάτι όσο και τους στοίχους.

 


Article featured image
Article featured image

Μια εναλλακτική ροκ μπάντα που ιδρύθηκε το 2011 και απαρτίζεται από 4 Κύπριους με καταγωγή από τη Λάρνακα. Εξού και το όνομα Ladderman, το οποίο οι ίδιοι μεταφράζουν ως «Σκαλιώτες».   

Τους 4 Σκαλιώτες λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε live στο «SOR festival _ 3», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου, στον χώρο όπου μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε το Lapatsa Paintball, λίγο έξω από τη Δευτερά.

Με αφορμή λοιπόν τη συμμετοχή τους στο υπαίθριο πλέον φεστιβάλ, κάναμε μια σύντομη κουβέντα μαζί τους για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.


Πέρα από τη μουσική, αυτό που μας αρέσει είναι οι συνευρέσεις σε ωραίες ταβέρνες ή στις βεράντες μας με ψήσιμο στα κάρβουνα.


Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη κατάκτησή σας ως μπάντα;

Όταν επιτέλους πήραμε στα χέρια μας το άλμπουμ μας, το οποίο για να ηχογραφηθεί χρειάστηκε περίπου 1,5 χρόνο. Ο λόγος της καθυστέρησης ήταν οι αλλαγές που υπήρξαν στα κομμάτια και στο ύφος της μουσικής μας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μη βάλουμε 3 κομμάτια μέσα στον δίσκο και να γράψουμε ένα καινούργιο.

 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Γενικότερα, 90ς και 70ς.​ Οι επιρροές μας είναι εμφανείς στις επιλογές των διασκευών που παίζουμε, αλλά και στις δίκες μας συνθέσεις. Ο καθένας στην μπάντα έχει τις δίκες του αναφορές και επιρροές, αλλά βρήκαμε μια κοινή γραμμή που κινούμαστε σε ότι αφορά στα δικά μας τραγούδια.


Διασκευάζουμε κάποια κομμάτια στα οποία θεωρούμε ότι μπορούμε να δώσουμε τοn δικό μας ήχο και ύφος.




Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας σε ένα 5χρονο παιδάκι;

Δυσκολευόμαστε να περιγράψουμε σε 25χρονο τι μουσική παίζουμε, πόσω μάλλον σε 5χρονο. Όποτε, πολύ απλά, δεν θα δοκιμάζαμε με λέξεις, αλλά θα βάζαμε τον δίσκο να τον ακούσουν… δυνατά!

 

Παίζετε και τραγούδια που δεν είναι ροκ, προσαρμόζοντάς τα στον ήχο και το ύφος σας;

Διασκευάζουμε κάποια κομμάτια στα οποία θεωρούμε ότι μπορούμε να δώσουμε το δικό μας ήχο και ύφος. Προϋπόθεση είναι να μπορούμε να παντρέψουμε καλαίσθητα τον ήχο μας με την συγκεκριμένη διασκευή λαμβάνοντας υπόψη το κομμάτι όπως και τους στοίχους.







Γράφετε δικά σας κομμάτια;

Η σύνθεση δικών μας κομματιών είναι ο κύριος προσανατολισμός της μπάντας. Έχουμε ήδη ένα άλμπουμ το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016, με 8 δικά μας κομμάτια, και πάντα έχουμε υπόψη μας το δεύτερο άλμπουμ στο κοντινό μέλλον. Αυτή την περίοδο δουλεύουμε πάνω σε υλικό για το επόμενο άλμπουμ.

 

Πώς προέκυψε το όνομα «The Ladderman»;

Το όνομα  ήταν ιδέα του Ιάκωβου, του ντράμερ της μπάντας, ο οποίος σκέφτηκε το λογοπαίγνιο του ladder - σκάλα, άρα ladderman - Σκαλιώτης. Επειδή, πολύ απλά είμαστε από τη Λάρνακα.


Στο festival θα παρουσιάσουμε περίπου 8 κομμάτια, κάποια από τον δίσκο και κάποια καινούργια με το ένα να είναι η πρώτη φορά που θα το παίξουμε ζωντανά.




 

Ποια ενδιαφέροντα έχει η παρέα σας πέρα από τη μουσική;

Οι συνευρέσεις σε ωραίες ταβέρνες ή στις βεράντες μας με ψήσιμο στα κάρβουνα.

 

Που μπορούμε να σας απολαύσουμε ζωντανά;

Στις 24 Ιουνίου θα εμφανιστούμε στο School of Rock Festival. Γενικότερα, εμφανιζόμαστε όταν έχουμε κάτι καινούργιο να παρουσιάσουμε. Στο festival θα παρουσιάσουμε περίπου 8 κομμάτια, κάποια από τον δίσκο και κάποια καινούργια με το ένα να είναι η πρώτη φορά που θα το παίξουμε ζωντανά.

 



 

Έχετε κάποιους μεγαλεπήβολους στόχους για το μέλλον;

Θα θέλαμε να ταξιδεύουμε τον κόσμο, να παίζουμε τη μουσική μας, να βγάζουμε τα προς το ζην (και κάτι παραπάνω) και να δοκιμάζουμε την ντόπια κουζίνα της κάθε χώρας, γιατί όπως είπαμε, εκτός από την μουσική «αρέσκει μας και το φαΐ».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ