Εναέριες εικόνες από μια κυπριακή νεκρόπολη

Ένα «ζωντανό» μουσείο, χωρίς τοίχους.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια επίσκεψη στο χωριό Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας, η Cyprus From Air κατάφερε για ακόμη μια φορά μέσα από το φωτογραφικό της φακό να «κλειδώσει» εντυπωσιακές εναέριες εικόνες της αρχαίας νεκρόπολης που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του χωριού.

Σ’ εκείνο το σημείο τοποθετείται ο προϊστορικός οικισμός της Δένειας της πρώιμης εποχής του χαλκού (2500-2075 π.Χ.), όπου βρέθηκε ένα εκτενές νεκροταφείο, το οποίο όμως σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων συλήθηκε πριν πολλά χρόνια.

Εντούτοις, ανευρέθηκαν πολλά χάλκινα αντικείμενα τα οποία φανερώνουν πως η επεξεργασία του χαλκού ήταν σε «προχωρημένο στάδιο», καθώς επίσης και αρκετά ερυθροστιλβωτά αγγεία.

 

Αν πιστεύεις ότι γνωρίζεις καλά τον τόπο μας, δοκίμασε κι αυτό: Πόσα από τα πιο κάτω σημεία στην Κύπρο αναγνωρίζεις;



 

 

*Πληροφορίες από την ιστοσελίδα www.deneia.org


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Επιστήμονες εξετάζουν έναν ασυνήθιστο σύμμαχο στο αδυνάτισμα

Article featured image

Ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο που κατευθύνεται προς τη Γάζα, ανοιχτά της Κύπρου

Article featured image

Παλαιστίνιοι εξαναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί στη θέση τους ισραηλινό θεματικό πάρκο