Είναι μόδα οι γυναίκες να μην κάνουν αποτρίχωση;

Ξεκίνησε από τις μασχάλες και όπως όλα δείχνουν προχωράει με γοργούς ρυθμούς στο μπικίνι.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν το 2015, ο συνάδελφος Πάρης Δημητριάδης σκέφτηκε να μιλήσει με Κύπριες που δεν γουστάρουν να ξυρίζουν μασχάλες, πόδια, χέρια και ότι άλλο περιέχει τοποθέτηση τρίχας πάνω στο σώμα τους, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δύο χρόνια μετά, αυτή η τάση που ξεκινούσε δειλά - δειλά τότε στον κόσμο, θα γινόταν viral.

Βέβαια σε μερικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, η τάση της αξύριστης μασχάλης και άλλων περιοχών, υπάρχει εδώ και χρόνια. Φαίνεται όμως πως πλέον πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο γυρίζουν την πλάτη στα κοινωνικά στερεότυπα που επιβάλλουν δέρμα νεογέννητου και επιχειρούν να «επιβάλλουν» ένα total natural look.

Αυτή τη φορά την αρχή έκανε η ηθοποιός Amber Rose, η οποία στήριξε το λεγόμενο «κίνημα του θάμνου» με μία προκλητική φωτογράφηση, την οποία λίγο μετά ακολούθησαν πολλές γυναίκες ανεβάζοντας φωτογραφίες από διάφορα μη αποτριχωμένα μέρη του σώματος τους.

 



 

Διαβάστε επίσης: 3 Κύπριες που δεν ασχολούνται με τρίχες



 

Θέλοντας μάλιστα να βάλουν τα πράγματα στη σωστή του διάσταση, συνοδεύουν τις φωτογραφίες τους με το εξής λεκτικό «Το να είναι κάποια τριχωτή, δεν σημαίνει ότι είναι και βρώμικη. Πάμε, κορίτσια!».

Και αν σε μερικούς το θέαμα μπορεί να μοιάζει αποκρουστικό, αφού είναι μια εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει, μάθε πως ήδη σε ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν να πετάξουν στα σκουπίδια τα ξυραφάκια και να απελευθερώσουν το σώμα τους από κάθε είδους καταπίεση. 



*Με πληροφορίες από τη LIFO

 

 







 

Mad, Brown & Hairy by @pyramid___head / (via @galdemzine) #uglygirlsclub #legaliseugly #galdemzine

A post shared by THE UGLY GIRLS CLUB (@theuglygirlsclubb) on







 

Marvellous and sexy @squid.dud #hairy #hairywomen #hairypits #pithairdontcare #naturalbody #ilovepits #irsute #unshaved

A post shared by Hairylovvver (@hairylovvvver) on










 

Remember when this was a thing #legaliseugly #uglygirlsclub #naturalbeauty #lovethypubes

A post shared by THE UGLY GIRLS CLUB (@theuglygirlsclubb) on













ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ