25χρονη Κύπρια ποδηλάτις στον φημισμένο Γύρο Ιταλίας

Πολύ σημαντική στιγμή για την Άντρη Χριστοφόρου, αφού θα συμμετάσχει σε έναν από τους πιο φημισμένους αγώνες του κόσμου με την ιταλική ομάδα Servetto.

 


Article featured image
Article featured image

Μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας της βρίσκεται η Άντρη Χριστοφόρου, καθώς λαμβάνει μέρος στο Γύρο της Ιταλίας που αρχίζει την Παρασκευή (30/6) και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου. Αγωνίζεται με τα χρώματα της Ιταλικής ομάδας Servetto Giusta AluRecycling.

Πρόκειται για τη γυναικεία εκδοχή του φημισμένου Giro Italia και ονομάζεται Giro Rosa. Είναι για το σπουδαιότερο stage race στο World Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (UCI) το 2017. Το ετάπ της Παρασκευής (30/6) είναι μήκους μόλις 11.5χλμ καθώς πρόκειται για ομαδική χρονομέτρηση ενώ κατόπιν οι διαδρομές υπερβαίνουν τα 100χλμ ημερησίως.

 

«Πρωτόγνωρη εμπειρία»

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πρώτη φορά λαμβάνω μέρος σε αγώνα που διαρκεί δέκα μέρες. Θέλω να δοκιμάσω τις αντοχές μου. Φυσικά υπάρχουν και ανηφορικά κομμάτια και η ατομική χρονομέτρηση, όπου θα συγκεντρωθώ κυνηγώντας καλές επιδόσεις» λέει η 25χρονη ποδηλάτης, που ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου, πέρσι στο Ρίο.

Σε μια χρονιά όπου αντιμετώπισε διαφόρων ειδών προβλήματα, η Χριστοφόρου κατάφερε να βρίσκεται την περίοδο αυτή σε καλή κατάσταση, έχοντας κερδίσει και δύο μετάλλια (χρυσό και αργυρό) στους πρόσφατους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο Σαν Μαρίνο.

Η Κύπρια αθλήτρια διανύει το δεύτερό της χρόνο στην Ιταλική ομάδα η οποία μπήκε στον Γύρο της Ιταλίας με επτά αθλήτριες από Βραζιλία, Ρωσία, Κολομβία, Καζακστάν, Κύπρο και Ιταλία. Το βράδυ της Πέμπτης (29/6) έγινε η επίσημη παρουσίαση της ομάδας κατά την τελετή έναρξη της διοργάνωσης.

Στο πλευρό της Άντρης είναι και φέτος η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Arizona Iced Tea και η ΕΚΟ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ