Έρχονται οι πιο καυτές ημέρες του καύσωνα

Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και σε αυτό το διάστημα αναμένονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο εσωτερικό, όπου ο υδράργυρος αναμένεται τοπικά να ακουμπήσει μέχρι τους 44-45 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Στα παράλια η θερμοκρασία θα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά τοπικά θα φτάνει μέχρι τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στα ημιορεινά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από αυτές του εσωτερικού, αλλά υψηλότερες από αυτές στα παράλια, και την Κυριακή αναμένεται να κυμανθούν από 38 έως 44 βαθμούς, αναλόγως του υψομέτρου. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 32 έως 37 βαθμούς κελσίου (32 στη Χιονίστρα).

Οι ασθενείς κυρίως άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια του καύσωνα θα επιδεινώνουν την κατάσταση, αλλά ευτυχώς τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κυρίως κατά τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.

Επίσης, οι ελάχιστες θερμοκρασίες τα βράδια σε εσωτερικό (κυρίως μέσα στην πόλη της Λευκωσίας) και ημιορεινές περιοχές δεν θα πέφτουν κάτω από 28-31 βαθμούς, ενώ στα παράλια δεν θα πέφτουν κάτω από 26-28 βαθμούς, όπου σε συνδυασμό με πιο αυξημένα ποσοστά υγρασίας η δυσφορία θα είναι έντονη.

Λόγω της διάρκειας του καύσωνα αλλά και των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, το www.kitasweather.com έχει εκδώσει πορτοκαλί συναγερμό για το εσωτερικό και ημιορεινά μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ για τα παράλια και ορεινά κίτρινο συναγερμό μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.

Την Κυριακή και την Δευτέρα ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο, ενώ την Δευτέρα δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είναι οι πιο θερμές μέρες του καύσωνα, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να φτάνει τους 43-45 βαθμούς Κελσίου, 39 έως 42 βαθμούς στα παράλια, 39 έως 45 στα ημιορεινά αναλόγως περιοχής και υψομέτρου και 32 στη χιονίστρα.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη, με τα ποσοστά υγρασίας όμως να αυξάνονται κατακόρυφα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ