Η Εύη βγάζει βόλτα τα σκυλιά… και την καρακάξα της [εικόνες & βίντεο]

Όχι και τόσο συνηθισμένο το θέαμα να βλέπεις έναν άνθρωπο να βολτάρει με τα τετράποδά του, αλλά και ένα πουλί -που θεωρητικά δεν είναι ήμερο- να τους συνοδεύει στη βόλτα, πετώντας κανονικά δίπλα τους.

 


Article featured image
Article featured image

Σε σχέση με την Αριάδνη την καρακάξα, όπως την έχει ονομάσει η Εύη, τη βρήκε, λέει, όταν ήταν πολύ μικρή και τη μεγάλωσε. Πλην όμως, σε καμιά περίπτωση δεν περίμενε να φτάσει σε αυτό το σημείο, αναφέρει χαρακτηριστικά στη CITY

Συνομιλώντας με την Εύη Σιακαλλή, η οποία διαμένει στη Μακεδονίτισσα, μας είπε πως οι καρακάξες, όταν τις μεγαλώσεις, εξημερώνονται εύκολα.

Η ίδια βρήκε το πουλί στις 11 του περασμένοι Μαΐου, κάτω από ένα δέντρο, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας της με τα σκυλιά. «Αρχικά δεν το πήρα, καθώς ήταν πολύ μικρό και θεώρησα ότι κάπου εκεί κοντά ίσως είναι οι γονείς του. Στη συνέχεια, κι αφού το πουλί ήταν ακόμα εκεί, αποφάσισα να το πάρω. Από τότε, η Αριάδνη είναι συνέχεια μαζί μας, έστω κι αν είναι ελεύθερη. Βολτάρει στη γειτονιά, όλοι οι γείτονες την ξέρουν και της βάζουν φαγητό (είναι παμφάγο πουλί), μπαίνει κανονικά μέσα στο σπίτι μας από τις πόρτες και τα παράθυρα, το πρωί έρχεται και μας ξυπνάει, ενώ το βράδυ κοιμάται έξω, στο περβάζι, έξω από το δωμάτιο των παιδιών».

Εκτός από την Αριάδνη, η Εύη έχει στο σπίτι άλλα 7 κατοικίδια, δύο σκυλιά και 5 γάτους (τα 4 από τα οποία φαίνονται στο βίντεο).

 



«Είναι ατρόμητη, δεν φοβάται κανένα από τα άλλα ζώα, ενώ από τη συμπεριφορά της καταλαβαίνω ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον ένα σκύλο μου αλλά και στον γιο μου, τους οποίους είτε κράζει δυνατά είτε βγάζει έναν ιδιαίτερο ήχο σαν γουργουρητό».



Δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες από την καθημερινότητα της Αριάδνης στο σπίτι της Εύης!

 

 

Κι αν νομίζεις ότι είναι ασυνήθιστο κάποιος να ζει με μια καρακάξα στο σπίτι, δες απλώς το παρακάτω βίντεο:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ