Κάνουμε yoga και απολαμβάνουμε μπύρα ταυτόχρονα

Η Κρίστη και ο Μάριος μεταφέρουν στην Κύπρο την τελευταία τάση του εξωτερικού που σου «επιτρέπει» να κάνεις yoga και να πίνεις μπύρα ταυτόχρονα. 

 


Η ιδιοκτήτρια του Karma Pilates and Yoga Studio, Κρίστη Λουκά και ο ιδιοκτήτης του Moondog’s Bar & Grill, Μάριος Κυπριανού, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο το Βeer & Yoga session.

Η χαλάρωση που συνοδεύει την yoga ως ιδέα και ως άσκηση μαζί με τα συστατικά της μπύρας που επίσης προκαλούν χαλάρωση, προσφέρουν μοναδικές στιγμές πνευματικότητας, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στους συμμετέχοντες θα προσφέρονται και μαθήματα μπυρογνωσίας.

Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/7/2017 και το δεύτερο τη Δευτέρα 31/7/2017.

Για κράτηση θέσης επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 97 606063

 Ήξερες ότι…

Η Yoga είναι η ένωση του μυαλού και του σώματος. Η λέξη γιόγκα στα σανσκριτικά σημαίνει ένωση. Για χιλιάδες χρόνια η yoga έχει υπάρξει το «εργαλείο» για να ανοίξει το μυαλό, το σώμα και η αναπνοή. Η βάση της yoga είναι η υπέρβαση του εαυτού και των ορίων μας.

Επίσης, παρέχει ψυχοσωματική προσέγγιση και μας βοηθά να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, ενώ μπορεί επίσης να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες των καιρών. Κάνοντας yoga γίνεσαι πιο ισχυρός και διορθώνονται φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα. Μπορείς να σκέφτεσαι πιο ήρεμα και να διώχνεις το άγχος πολύ πιο εύκολα από την καθημερινότητα σου.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ειδικών αναπνοών που μας μαθαίνει η yoga και φυσικά από τον διαλογισμό. Η αναπνοή είναι τα «καύσιμα» για την ζωή, είναι η γέφυρα που ενώνει το σώμα με το μυαλό, λειτουργεί αυτόματα και είναι ενσυνείδητα ελεγχόμενη. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι ασκήσεις της yoga έχουν κληρονομήσει σανσκριτικό όνομα και όλες τελειώνουν σε ASANA που σημαίνει στάση.

 

Η Μπύρα

Είναι γενικά αποδεκτό πως η παρασκευή της μπύρας έχει τις ρίζες της στους λαούς της εγγύς Ανατολής. Η πρώτη σαφής απόδειξη σχετικά με την μπύρα, προέρχεται από τους Σουμέριους και πρόκειται για μια ανάγλυφη αναπαράσταση που χρονολογείται περί το 3000-2800 π.Χ.

Τα τέσσερα βασικά συστατικά της μπύρας είναι το νερό, το κριθάρι, ο λυκίσκος και η μαγιά.

 

Το νερό

Για την παραγωγή μπύρας χρησιμοποιείται πόσιμο νερό χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα. Το νερό χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία της βυνοποίησης καθώς και στο βρασμό και τη ζύμωση της μπύρας.

 

Το κριθάρι

Συνήθως φτωχό σε πρωτεΐνες και πλούσιο σε άμυλο. Σε ορισμένα είδη μπύρας είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται μαζί με το κριθάρι και άλλα δημητριακά, όπως σιτάρι, βρώμη ή σίκαλη. Το κριθάρι παράγει βαθύτερες γεύσεις ανάλογα με το πόσο πολύ έχει φουρνιστεί. Το ελαφρώς φουρνισμένο κριθάρι παράγει γεύσεις δημητριακών και μπισκότου. Τα πιο φουρνισμένα κριθάρια παράγουν γεύσεις καφέ ή σοκολάτας.

 

Ο λυκίσκος

Είναι ένα πράσινο και ρητινώδες βότανο που συγγενεύει με τη μαριχουάνα. Ναι, καλά διαβάσατε. Τα θηλυκά φυτά του λυκίσκου παράγουν κολλώδη μπουμπούκια που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία. Ο λυκίσκος προσθέτει μεγάλο εύρος αρωμάτων. Αν ανιχνεύσετε φρέσκα βότανα, γκρέιπφρουτ ή πευκοβελόνες στο άρωμα της μπύρας σας, τότε αυτός είναι ο λυκίσκος που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας! Ο λυκίσκος προσθέτει επίσης πικράδα, οπότε οι μπύρες με έντονο χαρακτήρα λυκίσκου είναι συνήθως και πιο πικρές.

 

Η μαγιά

Στην μαγιά της μπύρας χρησιμοποιούνται διάφορα είδη ζυμομυκήτων. Αυτά αναλαμβάνουν την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης, τον μεταβολισμό δηλαδή των σακχάρων και την παραγωγή της αλκοόλης και του διοξειδίου του άνθρακα. Η μαγιά προκαλεί μια αρωματική γλυκάδα στη μπύρα που αντικρούει την αρωματική πικράδα του λυκίσκου και έτσι δημιουργούνται οι αρωματικές γεύσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ