Σε δημόσιο προσκύνημα το ιερό βρασμένο κάστανο του Αγίου Παϊσίου

Σε αγρυπνία που τελέσθηκε στις 11 Ιουλίου προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, από τις 8 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

 


Article featured image
Article featured image

Πλήθος πιστών προσήλθε με ιδιαίτερη κατάνυξη στο ναό για να τιμήσει τον Άγιο, με την αγρυπνία να τελείται υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε.

Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, όπως αναφέρει το agrinioreport.com, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.

Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχαν επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ