Υποχωρεί σταδιακά ο (ανυπόφορος) καύσωνας

Λίγο καλύτερη αναμένεται η κατάσταση από τις επόμενες ημέρες, αφού όπως φαίνεται υποχωρούν οι πολύ θερμές αέριες μάζες που επηρέαζαν την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με το kitasweather.com.


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Στα παράλια τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 35 έως 36 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 36 έως 42 στα ημιορεινά αναλόγως γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου και 28 έως 35 στα ορεινά (28 στη Χιονίστρα).

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά θα αρχίσει να εμφανίζεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, με την θερμοκρασία να πέφτει στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 22 έως 24 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 21 έως 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 17 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 34 έως 35 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 31 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 40 στα ημιορεινά, αναλόγως γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου και 27 έως 33 στα ορεινά (27 στη Χιονίστρα).

Την Κυριακή ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση, ωστόσο ο καιρός παραμένει θερμός, με τις θερμοκρασίες να εξακολουθούν να είναι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το πρώτο μισό της ερχόμενης βδομάδας ο καιρός, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ενώ στα ορεινά θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Την περιοχή θα επηρεάζει ενισχυμένο πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα ορεινά και εσωτερικό η πτώση θα είναι αισθητή.

Το δεύτερο μισό της ερχόμενης βδομάδας ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο. Ο κίτρινος συναγερμός για το εσωτερικό λόγο πολύ ψηλών θερμοκρασιών συνεχίζει μέχρι αύριο το απόγευμα Σαββάτου.

 

*Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 37 (μέγιστη) με 22 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 με 20 στα δυτικά παράλια, 32 με 21 στα νότια και ανατολικά παράλια και 28 με 18 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ