Τα αλογάκια της Παναγίας δεν είναι τόσο αθώα όσο υποδηλώνει το όνομά τους

Δεν λέμε, η φύση είναι όμορφη, ταυτόχρονα όμως είναι και φρικιαστική.

 


Article featured image
Article featured image

Ήξερες ότι τα αλογάκια της Παναγίας συνήθως τρυπούν τα κεφάλια των πουλιών με τις δαγκάνες τους και ρουφούν τον εγκέφαλό τους;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία απέστειλε πρόσφατα ένα δελτίο Τύπου με τίτλο «Τα Αλογάκια της Παναγίας Κυνηγούν Πουλιά σε όλο τον Κόσμο».

Τα σαρκοβόρα αυτά έντομα, γνωστά και ως Μάντισσες, συνήθως τρέφονται με άλλα έντομα και αράχνες, όμως επιστήμονες από την Ελβετία και τις ΗΠΑ δημοσίευσαν νέα έρευνα που αναφέρει ότι μπορούν επίσης να κυνηγούν και να καταναλώνουν μικρά πουλιά σε όλες τις Ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.

Η ιστοσελίδα «Newsweek» πήρε συνέντευξη από δύο εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα, οι οποίοι εξήγησαν τους τρόπους με τους οποίους κυνηγούν πουλιά -και η είδηση έγινε ξαφνικά ακόμα πιο φρικιαστική. Τα αλογάκια της Παναγίτσας συνήθως τρυπούν τα κεφάλια των πουλιών με τις δαγκάνες τους και ρουφούν τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με τον Αμερικανό βιολόγο Γουίλιαμ Μπράουν.

 



 

«Κρατούν το θύμα τους και το κατατρώνε ενώ είναι ακόμα ζωντανό, αργά αργά μέχρι να μην μείνει τίποτα», πρόσθεσε ο επιστήμονας Ντίτριχ Μεμπς.

 


Πηγή: HuffPost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ