Στην Αγία Νάπα το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στην Κύπρο [με θέα στη θάλασσα]

Θα είναι χωρητικότητας 2.200 θέσεων, καθιστώντας το το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του νησιού, ενώ θα δημιουργηθεί στο ύψωμα της Αγίας Νάπας, στην περιοχή πλησίον του Δημοτικού Σταδίου, σε ένα χώρο που συνδυάζει πανοραμική θέα με την φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως μαθαίνουμε από το αναλυτικό ρεπορτάζ του Μαρίνου Παυλικκά, ο οποίος μίλησε με τον Δήμαρχο, Γιάννη Καρούσο, για λογαριασμό της Σημερινής της Κυριακής, στον εντυπωσιακό σχεδιασμό του αμφιθεάτρου του περιλαμβάνεται εστιατόριο που θα προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη την πανοραμική θέα της ανατολικής Μεσογείου, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο πολιτισμού όχι μόνο για την Αγία Νάπα αλλά ευρύτερα για ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου.

Όσον αφορά την υλοποίηση του έργου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Πολεοδομικής Άδειας ενώ ο Δήμος αναμένει από το Υπουργικό Συμβούλιο την αλλαγή στην εκμίσθωση της κρατικής γης για την ολοκλήρωση έκδοσης της Πολεοδομικής Άδειας. Στη συνέχεια ο Δήμος Αγίας Νάπας θα διεκδικήσει χρηματοδότηση είτε από εθνικά, είτε από Ευρωπαϊκά κονδύλια ούτως ώστε να ολοκληρωθεί σε χρονοδιάγραμμα δύο ετών ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου.

Όπως ανέφερε στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ο Δήμαρχος, ο Δήμος της Αγίας Νάπας τα τελευταία χρόνια έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την στήριξη του τουρισμού με πολιτισμό, κάτι το οποίο, όπως αναφέρει, θα δημιουργήσει στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία.

 

Διάβασε περισσότερα με ένα κλικ εδώ για τα έργα που έγιναν αλλά και για αυτά που έρχονται σύντομα, όπως επίσης και για το όραμα του Δημάρχου για τον Δήμο του σε σχέση με τον πολιτισμό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ