Τι έγινε με την αλεπού που βρέθηκε στον Στρόβολο; [ΒΙΝΤΕΟ]

Στις 5 Ιουλίου, ο κ. Μιχάλης Χασαπόπουλος εντόπισε στο γραμμικό πάρκο Πεδιαίου, στον Στρόβολο, μια αλεπού.

 


Με αναρτήσεις σχεδόν καθημερινά, μας ενημέρωνε για την περιπέτεια της Φόξυ, όπως την ονόμασε, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειπε να την ταΐζει και να την φροντίζει.

Μετά από συζητήσεις που είχε με ειδικούς, οι οποίοι μάλιστα τον βοήθησαν σε σχέση με την αλεπού, όπως ο κ. Πολυκάρπου (Υγειονομικές Υπηρεσίες Δήμου Στροβόλου), ο κ. Χάρης Νικολάου (Τμ. Δασών) και κ. Χρ. Χαραλάμπους (Καταφύγιο Αραδίππου), ο κ. Μιχάλης Χασσαπόπουλος αποφάσισε να μεταφέρει τελικά την αλεπού στο φυσικό της περιβάλλον.

Σημαντική, όπως μαθαίνουμε, ήταν και η συνεργασία του κοινοτάρχη Δένειας κ. Χριστάκη, ο οποίος τους συνόδευσε σε έναν τοπικό βιότοπο εντός της νεκράς ζώνης για την απελευθέρωση της αλεπούς.

«Πραγματικά εξαίρετη επιλογή φυσικού περιβάλλοντος για τη μικρή μας Φόξυ, η οποία απόλαυσε την δροσιά του ρυακιού αμέσως μετά την απελευθέρωσή της. Μπράβο Χάρη (σ.σ. Νικολάου). Εκεί όμως που κοντοστάθηκε για λίγο, μόλις απελευθερώθηκε και γύρισε το κεφάλι της πίσω κοιτάζοντάς μας λες και μας ευχαριστούσε, ένας κόμπος στάθηκε στο λαιμό όλων μας. Ελπίζω να επιλέξαμε το καλύτερο για κείνη...».

Και κάπως έτσι, με την επιμονή και τη βοήθεια τόσων ανθρώπων, η Φόξυ επέστρεψε ξανά στο σπίτι της, σώα και αβλαβής! Απίστευτο πραγματικά το συναίσθημα.

 


Σχετικα

Κάπως έτσι θα είναι το iPhone 11

12 συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά που καίει τον Αμαζόνιο

Διαμαρτυρία και στη Λευκωσία για τον Αμαζόνιο

Παγκόσμια διαμαρτυρία σήμερα για τον Αμαζόνιο

Μία (τρανή) απόδειξη ότι οι Λεμεσιανοί αντιγράφουν τους Παφίτες και τους Λευκωσιάτες

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την Κύπρο [από τη Μέση Ανατολή]