Αυτή η νυχτερίδα κρύβει μια συγκινητική ιστορία

Το νεογέννητο βρήκαν γαντζωμένο πάνω στη νεκρή μητέρα του οι φύλακες κτηρίου στη Λευκωσία, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Η μιας εβδομάδας νυχτερίδα όπως φάνηκε από τη στάση που την βρήκε η ομάδα του Συνδέσμου και όπως διαπίστωσε το Τμήμα Δασών, προσπαθούσε να θηλάσει από τη νεκρή μητέρα της. Όπως μας ανέφερε λειτουργός του Τμήματος Δασών το συγκεκριμένο είδος ονομάζεται Rousettus Aegyptiacus και η Κύπρος είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που συναντάται.

Οι πληθυσμοί της μειώθηκαν κατά 85% τα τελευταία 12 χρόνια και τρέφεται μόνο με φρούτα, τα οποία μάλιστα διανύει κάθε βράδυ μεγάλες αποστάσεις από το καταφύγιο της για να βρει. Ο βασικός λόγος της μείωσης του πληθυσμού όπως διαπιστώνεται σε αρχικό στάδιο, είναι  η έλλειψη τροφής λόγω εγκατάλειψης της υπαίθρου αλλά και διαταράξεων στα καταφύγια τους.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου είδους είναι ότι τα νεογέννητα παραμένουν γαντζωμένα στην κοιλιά της μητέρας τους για τρεις εβδομάδες και τα κουβαλούν όπου πάνε.

Η συγκεκριμένη νεογέννητη νυχτερίδα, βρέθηκε να προσπαθεί να θηλάσει από τη μητέρα του η οποία βρέθηκε νεκρή κάτω από ένα κυπαρίσσι στο κέντρο της Λευκωσίας. Όπως ανέφερε στη CITY ο λειτουργός, είναι δύσκολη η διάσωση του μικρού παρόλα αυτά κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσει. 

 

Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ