Έρχονται συνθήκες καύσωνα μέχρι και την Πέμπτη

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 35 έως 37 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 33 έως 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 29 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 24 έως 25 βαθμούς στα παράλια και 17 στη χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με σήμερα και θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό. Την Πέμπτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα σημερινά περίπου επίπεδα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, όπου την Παρασκευή και Σάββατο δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση. Τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες θα παρατηρείται τοπικά χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη.

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ