Πτώση στη θερμοκρασία από αύριο (Τρίτη)

Εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Βόρειο Αφρική συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι αύριο βράδυ, όπου σε αυτό το διάστημα αναμένονται εξαιρετικά υψηλές μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο εσωτερικό, όπου ο υδράργυρος σήμερα Δευτέρα, αναμένεται τοπικά να ακουμπήσει και πάλι τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Στα παράλια η θερμοκρασία θα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά τοπικά θα φτάνει μέχρι τους 40-42 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά.

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στα ημιορεινά όπου αναμένεται να κυμανθούν από 38 έως 44 βαθμούς, αναλόγως του υψομέτρου και της γεωγραφικής θέσης.Στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 31 έως 37 βαθμούς Κελσίου (31 στη Χιονίστρα).

Οι ασθενείς κυρίως άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια του καύσωνα θα επιδεινώνουν την κατάσταση, αλλά ευτυχώς τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως κατά τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.

Επίσης, οι ελάχιστες θερμοκρασίες τα βράδια σε εσωτερικό (κυρίως μέσα στην πόλη της Λευκωσίας) και ημιορεινές περιοχές δεν θα πέφτουν κάτω από 28-31 βαθμούς, ενώ τοπικά στα παράλια δεν θα πέφτουν κάτω από 26-27 βαθμούς, όπου σε συνδυασμό με αυξημένα ποσοστά υγρασίας η δυσφορία θα είναι έντονη.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 36 (μέγιστη) με 21 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 20 στα δυτικά παράλια, 32 με 21 στα νότια και ανατολικά παράλια και 27 με 17 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).



Αναλυτικό δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 45 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 40 έως 42 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 36 έως 39 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 38 έως 44 στα ημιορεινά αναλόγως γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου και 31 έως 37 στα ορεινά (31 στη Χιονίστρα).

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ και στα ορεινά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 28 στα παράλια και 20 στη χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε σχέση με σήμερα και θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, 34 έως 37 στα παράλια και 28 στη χιονίστρα.

Την Τετάρτη και Πέμπτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Τα ποσοστά υγρασίας αυξάνονται κατακόρυφα.

Την Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

*Σύμφωνα πάντως με χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, το επίπεδο επικινδυνότητας παραμένει στο πορτοκαλί, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία για σήμερα θα είναι 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ