Δύο χρόνια στην Έφη Ηροδότου

Η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη για την υπόθεση με το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Αιμίλιος Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου 2007. 

 


Η Ηροδότου κρίθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο βάσει του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στην πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης ότι η κατηγορούμενη δεν γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενη και επιπλέον κατά την ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης είπε ότι η Έφη Ηροδότου ενήργησε με αδιαφορία για τους άλλους οδηγούς ενώ οδηγούσε αλόγιστα και επικίνδυνα.

Ο ποινικός κώδικας για το άρθρο 210 προνοεί τα εξής: Όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί ένοχοι και οι γονείς της Έφης Ηροδότου, στους οποίους η ποινή θα ανακοινωθεί στις 3 Αυγούστου.Περισσότερα σε λίγο στο SIGMALIVE

 


Σχετικα

«Αυτό το δέντρο έχει όνομα ρε, λέγεται Μανώλης»

Απόψε, στο ΣΙΓΜΑ, οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους

Τζαζ συναυλία στο Παλιό Ξυδάδικο

«Ανοιξιάτικες» σημερινές εικόνες από το highway Λευκωσίας-Λεμεσού

Ενώνονται οι δύο ομάδες στο Survivor

Έντονη χαλαζόπτωση στο δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού