Δύο χρόνια στην Έφη Ηροδότου

Η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη για την υπόθεση με το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Αιμίλιος Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου 2007. 

 


Η Ηροδότου κρίθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο βάσει του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στην πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης ότι η κατηγορούμενη δεν γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενη και επιπλέον κατά την ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης είπε ότι η Έφη Ηροδότου ενήργησε με αδιαφορία για τους άλλους οδηγούς ενώ οδηγούσε αλόγιστα και επικίνδυνα.

Ο ποινικός κώδικας για το άρθρο 210 προνοεί τα εξής: Όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί ένοχοι και οι γονείς της Έφης Ηροδότου, στους οποίους η ποινή θα ανακοινωθεί στις 3 Αυγούστου.Περισσότερα σε λίγο στο SIGMALIVE

 


Σχετικα

Ο Δημήτρης Μακρής παρουσιάζει την πρώτη του ατομική φωτογραφική έκθεση

Έπαιξες «Word Blitz» ή είσαι τίποτα ξενέρωτος;

Γίναμε μια αγκαλιά και προσφέραμε 270,000 ευρώ για τις ανάγκες του Telethon!

Μέσα στο οίκημα της ΠΕΟ [εικόνες]

Μια δεκαετία χωρίς τον Βασιλιά της Pop

Ο Κυπραίος Ασθενής