Έρχονται βροχές και σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν παροδικά την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και αρκετά θερμός. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 35 έως 37 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 28 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπικά να εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 24 στα παράλια και 18 στη χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Τοπικά κυρίως στα ορεινά και δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι ενισχύονται από τα νοτιοδυτικά με τα ποσοστά υγρασίας να αυξάνονται κατακόρυφα. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα ποσοστά υγρασίας συνεχίζουν σε υψηλά επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την ερχόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν επανέρχονται οι θερμές αέριες μάζες αλλά χρειάζονται ακόμα 1-2 ημέρες για να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το μέχρι που θα φτάσουν οι θερμοκρασίες.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ