Έχεις δοκιμάσει τα μικρά high tech λεωφορεία που κυκλοφορούν στην Λευκωσία;

Είναι μικρά, είναι ευέλικτα, είναι hi-tech, διαθέτουν χώρο μεταφοράς ποδηλάτου και παρέχουν άνετη μετακίνηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 


Article featured image
Article featured image

Τα μικρά λεωφορεία του Δήμου Λευκωσίας, κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στο κέντρο της πόλης ενώνοντας την εντός των τειχών πόλη με το σύγχρονο αστικό κέντρο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Κάνουν συχνές κυκλικές διαδρομές, περνώντας από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, με ένα πολύ ελκυστικό ωράριο καλύπτοντας τις ανάγκες των νέων, των εργαζομένων και όλων των πολιτών κάθε ηλικίας.

Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 21 ατόμων (13 καθήμενους και 8 ιστάμενους), ενώ διαθέτουν επιπλέον καθίσματα για άτομα που χρειάζονται προτεραιότητα, καθώς και ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Έχουν δρομολογηθεί σε δύο διαδρομές, τη λ1, με μπλε χρώμα και τη λ2 με πράσινο χρώμα και κάθε στάση διαθέτει το δικός όνομα στη βάση της οδού, ή του σημείου αναφοράς.

Κάνουν σύντομες συχνές διαδρομές από τις 7:30 το πρωί έως τις 23:50 το βράδυ με αφετηρία την οδό Βασιλέως Παύλου, δίπλα από το παλιό ΓΣΠ, ανά 20 λεπτά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταθμεύσετε το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο στους χώρους στάθμευσης, ιδιωτικούς ή δημοτικούς και να ανεβείτε στα μικρά λεωφορεία της Λευκωσίας! 

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα διαδρομών, πατήστε ΕΔΩ.



*Μια σύγχρονη υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος Λευκωσίας σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική βάση, και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πρόνοιες του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της πρωτεύουσας που έχει εκπονηθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με βασικό στόχο την αποσυμφόρηση του Ιστορικού Κέντρου από τα Ιδιωτικά οχήματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ